Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen oltások kellenek...

Milyen oltások kellenek kíállításra?

Figyelt kérdés

Veszettség elleni és kombinált védőoltást adattam be a macskámnak, követelnek még mást? Kezdő vagyok ilyen téren.

Azt, hogy a macska mentes mindenféle élősködőktől (bolha, kullancs, stb) ott a helyszínen megnézik, vagy vinni kell igazolást az orvostól? (Ezt most úgy értem, hogy ha én itthon cseppentettem rá spot-ont, akkor az elég, vagy mindenképpen állatorvosi élősködőmentesítés kell?)

A válaszokat előre is köszönöm.

2009. febr. 15. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Macskanátha és panleukopenia elleni oltás kötelező, de ezeket a kombinált tartalmazza. Az oltás nem lehet egy évnél régebbi és két hétnél frissebb (remélem nem csak egy kombi oltása van). Az állatorvosi ellenőrzésnél teljesen átnézik a macskát, nem csak bolha, de gomba és fülrüh-atka mentesség is kell. Ezen az oldalon olvashatsz arról, hogy kell felkészülni a macska kiállításokra.

[link]

2009. febr. 15. 22:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Hogy értve egy? Hogy önmagában, vagy hogy egyszer adták be neki?

Kombináltat és veszettség ellenit kapott egy hónapja, márciusban vinném versenyre.

Egyébként pedig köszönöm a választ!

2009. febr. 15. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, úgy értem, hogy lettek-e ismételve. A megfelelő védelemhez nem elég az állatot egyszer oltani kombinálttal és veszettséggel.
2009. febr. 16. 07:12
 4/4 A kérdező kommentje:
ezt nem tudtam..mivel nem olyan régen került közénk, még nem igazán volt lehetőségem neki ismételten beadatni, és az orvos sem említette egy szóval sem, hogy vigyem vissza, pedig még rá is kérdeztem, hogy ezt többször kell-e beadni.
2009. febr. 16. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!