Milyen oltások kellenek kíállításra?
Veszettség elleni és kombinált védőoltást adattam be a macskámnak, követelnek még mást? Kezdő vagyok ilyen téren.
Azt, hogy a macska mentes mindenféle élősködőktől (bolha, kullancs, stb) ott a helyszínen megnézik, vagy vinni kell igazolást az orvostól? (Ezt most úgy értem, hogy ha én itthon cseppentettem rá spot-ont, akkor az elég, vagy mindenképpen állatorvosi élősködőmentesítés kell?)
A válaszokat előre is köszönöm.
Macskanátha és panleukopenia elleni oltás kötelező, de ezeket a kombinált tartalmazza. Az oltás nem lehet egy évnél régebbi és két hétnél frissebb (remélem nem csak egy kombi oltása van). Az állatorvosi ellenőrzésnél teljesen átnézik a macskát, nem csak bolha, de gomba és fülrüh-atka mentesség is kell. Ezen az oldalon olvashatsz arról, hogy kell felkészülni a macska kiállításokra.
Hogy értve egy? Hogy önmagában, vagy hogy egyszer adták be neki?
Kombináltat és veszettség ellenit kapott egy hónapja, márciusban vinném versenyre.
Egyébként pedig köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!