Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy felnőtt macska élelmezése...

Egy felnőtt macska élelmezése mennyibe kerül havonta? Kb

Figyelt kérdés
macskát szeretnék tartani és most próbálom összeszámolni a kötségeket, a válaszokat előre is köszönöm!
2011. febr. 24. 19:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

1 cicám van. 1 éves.

Royal Canin-t kap, meg mivel nem eszik meg semmi mást csak a félix alutasakosat így azt kap még mellé. Szoktam neki venni szőroldó pasztát, jutalom falatokat,főtt húst. Tejet nem kap. Helyette tejfölt és krémsajtot :) Plusz az alom. Talán 6000 Ft-ot havonta +/- állatorvosi ktg.

Szerintem gagyi kaját nem éri meg venni, mert nulla tápanyag van benne és többet kell belőle etetni,mint a prémium tápból!

2011. febr. 24. 21:19
 12/17 A kérdező kommentje:
5 macsek hogy jön ki neked 6-7ezerből csak friskeisel?:D pedig az nem egy olcsó táp:(
2011. febr. 24. 21:20
 13/17 anonim ***** válasza:

3 macskára költök havonta 2-3ezret. a dolgukat kint végzik, szóval ebben csak a szárazkaja+konzerv van.

sokszor kapnak maradékokat is.

2011. febr. 25. 00:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Én naponta vettem neki konzervet változatosan, néha kapott csirkehusit, vagy amit főztem itthon. Almot is vettem.

Aztán egy időben orvoshoz kellett vinni, persze visszahívtak többször, mindig 5 ezer, néha 8.

Hát magamra nem költöttem annyit, az biztos, de sosem számoltam össze.

2011. febr. 25. 07:00
 15/17 anonim ***** válasza:
RC-t tenyésztőtől olcsóbban veszem 10 kilósat, ami min. három hónapig elég. 1-2 db alutasis Hill's v. Royal Canin van minden nap. Így 3000+6000 a minimum, ami elmegy két macskára egy hónapban, de inkább nem szoktam számolgatni. :)
2011. febr. 25. 09:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem most lesz 10 hónapos a cicám.

Alultasakosba kitekatot kap, a négyes csomagból kell heti 2 db, ez egy hónapra 2500 ft. (320ft egy 4-es csomag) Az alom az kb 250 ft, ebből kell heti egy, az így 1000 ft, száraznak pedig perfect fitet kap, a nagy csomag 1000ft, és kb 2-3 hétre elég, tehát egy hóra 2000ft. Szóval összesen 5500 ft. Nem nagy étkű cica, ha csak nem a szárazról van szó, nem kövér, és nem is sovány. Napi kétszer kap enni.

2011. febr. 25. 10:15
 17/17 anonim válasza:

Szia!

Az én cicám száraz eledelből csak a Friskiest eszi meg a Whiskast, abból csak akkor adok neki, mikor nem vagyunk itthon. Így abból a 400 g-os kiszerelés olyan 3-400 ft- és egy hónapban kell 2-3 db.

A konzerves eledelből bármelyik fajtát megeszi szinte, abból 2-3 naponta 1 konzerv, 100-150 ft darabja.

Ezen felül szoktam neki venni kb. 2-3 havonta whiskas jutalomfalatokat, fogkefét, szőrlabda ellenit, annak darabja 400 ft, de ha akciós, akkor szoktam venni.

Nem nagyon adok neki házikosztot, bár a gyrosomat a múltkor megette:) ezen felül a gépsonkát illetve a paradicsomot konzervhalat.

Cicája válogatja.

Egyébként nagyon el lehet őket kényeztetni, de csak óvatosan, mert mint az embernél is, a macskáknál is nem egészséges a kövér.

2011. febr. 26. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!