Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen színű ez a macska?

Platypus kérdése:

Milyen színű ez a macska?

Figyelt kérdés

Teknőc is és cirmos is, addig megvan. De azon belül van valami szakkifejezés erre a színre és mintára? Sok tricolor cirmost láttam már, de azok köszönőviszonyban se voltak ezzel a macskával.

[link]

[link]

2011. febr. 17. 16:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Elég érdekes,hogy mondogatják egyes színekre,hogy ez csak fiú lehet vagy csak lány :) Nekem egy gyönyörű vörös brit-házi keverékem van,állatorvos meg az asszisztense is nagyot néztek amikor közöltem h lány.Mert nagyon ritka a vörös cicalány :) [link]
2011. febr. 17. 20:23
 12/21 anonim ***** válasza:

Gyönyörő és különleges cica. Még sosem láttam ilyet!

Utolsónak:

Nekem is vörös lányom van, és rá is furán néztek a dokik. De teknőcből még ennél is ritkább. Abból nincs is, vagy ha van, akkor az genetikailag hibás, és terméketlen.

2011. febr. 17. 22:13
 13/21 anonim ***** válasza:
A trikolor cicák csak lányok lehetnek... ha fiúk akkor terméketlenek! és nem fordírva...
2011. febr. 17. 22:42
 14/21 A kérdező kommentje:

Genetikai oka van, hogy tényleg minden teknőctarka lány, vagy ha mégsem, akkor kromoszómahibás és meddő. Viszont az a doki, aki csodálkozik a vörös lánycicán, az nem tanulta meg jól a genetikát, mert ez egyáltalán nem szokatlan jelenség, csak valamivel ritkább, mint a fiú. Ahhoz, hogy egy lánycica vörös lehessen, az apának vörösnek kell lennie, az anyának meg vörösnek vagy teknőcnek. Egy fiú viszont már akkor is lehet vörös, ha csak az egyik szülő vörös vagy teknőc.

A képen látható macs amúgy lány, a színe alapján ez annyira nem meglepő.

2011. febr. 18. 00:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Nincsen semmi baj az állatorvosunk szaktudásával,ritka a vörös lány,de mind1...Genetika,de attól függetlenül nagyobb eséllyel lesznek a fiú cicák vörösek.
2011. febr. 18. 15:19
 16/21 anonim ***** válasza:
hát olyan vadas-cirmos
2011. febr. 18. 17:00
 17/21 anonim ***** válasza:
tudtátok ha egy lány cica több hímel is párosodik akkor az is lehet ,hogy az alom egyik fele azegyik kandúré a másik fele pedig egy másik kandúré . szerintem elégé fura?
2011. febr. 18. 17:06
 18/21 anonim ***** válasza:

tegnao 22:13 vagyok.

Bocsi, rosszul fogalmaztam. :) Szóval fiú teknőcök nincsenek, vagy ha vannak akkor terméketlenek.

2011. febr. 18. 19:21
 19/21 IGCM ***** válasza:
Márványozott teknőctarka színű
2011. febr. 18. 23:33
 20/21 anonim ***** válasza:
mi minden ilyesféle macskára azt mondjuk hogy szürke :)
2011. febr. 20. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!