Jó ötletnek tartjátok hogy kiscicát adjak ajándékba? Mennyi idő után szülnek a macskák?
Szóval a páromnak volt egy cicája akit imádott,sajna 1 éve meghalt,azóta is szomorú ha megemliti,ezért gondoltam,hogy mire 6 hónapot töltünk adok neki egy kiscicát ajándékba (2 hónap múlva lesz ez)Jó ötletnek tarjátok?
Barátnőm macskája terhes,már elég nagy a hasa,pontosan nem tudom mennyi ideje,de kb mennyi idő után szülnek a cicák?Mikor lehet elvenni a kicsiket az anyjuktól?
Meglepinek több szempontból se. Ahogy előttem elmondták, az pénzbe kerül, ajándékozol egy csomó kiadást, és felelősséget 15 évre. Ráadásul lehet, hogy még tart a gyász, gondolni se szeretne másik cicára.
Másrészt ha kicsit is függetlenségféltő a pasi, tuti, hogy bepánikol ettől a félévfordulóra közös állat dologtól.
Ha megbeszéled vele, és akarja, akkor viszont elmehettek, és kiválaszthatjátok együt a kicsit.
Az előttem szólóknak igaza van természetesen (ami a macskatartás felelősségét illeti). De szerintem a te esetedben igenis jó ötlet a cica ajándékozás, biztos vagyok benne hogy hatalmas örömöt szereznél párodnak és ez mindvégig egy erős és fontos kapocs lenne köztetek (tapasztalatból mondom).
Mivel már volt cicája, ezért jól tudja hogyan kell velük bánni, hogyan kell gondozni, etetni stb, milyen költségekkel jár. Ez tehát nem lehet akadály.
Azt is tudod, hogy hiányzik neki.
És azt is, hogy te szeretnél neki cicát ajándékozni.
Akkor mégis mi bizonytalanít el?
Bele kell vágni, utána minden szépen menni fog. Mert akik szeretik az állatokat, azok mindent meg is fognak tenni jólétük érdekében.
Csak jól válassz, ez a lényeg. Puhatold ki, hogy melyik a kedvenc fajtája, milyen cica tetszene neki (én pl. egy szép cicás könyv közös esti lapozgatásával térképeztem fel az érdeklődését).
És ha "időzíteni" akarod, akkor akár nézelődj a neten, keress több helyen is.
De ha biztos vagy abban, hogy ezzel örömet szerzel és a feltételek is adottak, akkor ne habozz és ne hagyd magad elbizonytalanítani! Sok sikert hozzá! :)
Köszi szépen a biztatást:)
Vigyázni biztos vigyáz majd rá...a kiválasztást meg egyedül gondoltam,hisz tudom miet szeret...Neki mind1 h fajtiszta e vagy nem,csak aranyos legyen...Dehát meik nem az?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!