A macskánk szokása, hogy behozza az élő egeret a házba, és elereszti. Mit tegyek, hogy leszoktassam erről?
Tegnap este az egész TV szekrényt ki kellett rámolni, el kellett húzni, mert a macskánk behozott a kertből egy jó kövér egeret (hörcsögöt?), majd elengedte a nappaliban.
Majdnem elájultam amikor megláttam netezés közben, hogy egy egér vigyorog rám a padlóról. Sikítottam, erre az egér bebújt a TV szekrény mögé.
Az egeret hajkurászta az egész család, nehogy már itt egérgyár legyen, vagy valami betegséget terjesszenek ezek a rágcsálók.
Tavaly nyáron a beépített konyhabútor mögé bújt el az az egér, amit behozott a macska. Az már azóta munifikálódott vszeg, mivel azóta se került elő. Most erre megint ezt csinálta.
Arra gondolni se merek, hogy hány egeret eresztett már el, amit észre sem vettünk? Mit csináljak a macskával?
A macska meg ott röhögött, hogy a család egerészik.
Végül, miután felforgattuk a lakást, előkerült az egér, mivel a macska megszánt minket, és elkapta. De akkor meg nem akarta odaadni, úgy kellett vele huzakodni, hogy eressze már el, és adja oda. A kötélhúzás közben az egér még élt, harapott, keservesen cincogott, a macska morgott, a fiam ordított, én sikoltoztam. Végül elszedtük tőle a félholt egeret, és átdobtuk a szomszédba. Had örüljenek ők is.
Segítsetek légyszives, mit csináljak, hogy ne hozza be az egeret a macsek? Kész idegbeteg vagyok, már mindenhol egereket vélek látni.
Elfelejtettem, hogy macskaajtó van a bejárati ajtón, azon át csempészi be az egereket.
üdv a klubban:)
cicaajtó beszüntetés,és majd megtanulja,h nem mászkálhat kénye kedvére...
Az még oké hogy hazaviszi a zsákmányt, na de élve!?
Az én macskám is mindig haza hozta, pontosan azért amit az utolsó írt, mert szeret és ezzel akarja meghálálni a gondoskodást.Na de az enyém úgy hozta haza, hogy még lélegzett, de már moccani se bírt.Mondjuk nekem pont ezzel volt a bajom, nem győztem szegény egérkéket újraélesztgetni. :)
Ez komoly, én mindig megmentettem őket, és terráriumba tartottam az ajándékokat.
Az enyém egyszer egy galambot hozott nekem félholtan.
Ilyenek a cicák, remek vadászok, aztán kitör rajtuk a gondoskodási láz és hozzák a zsákmányt.
Hogy büszke legyél rájuk és hogy segítsenek neked az élelmezésbe. Azt nem tudja a cicus hogy te nem szereted az egeret.
Nekem egyébként bogarakat is hoz, mint Simon macskája:
http://www.youtube.com/user/simonscat?blend=1&ob=4#p/u/7/I1q..
A bogarakat is élve/félholtan hozza és olyankor tökre büszke magára. A pókokat megeszi, úgy látszik az a kedvence mert azokat nem adja nekem (ami mondjuk nem is baj :)).
Egeret is hozott, szintén elengedte a konyhában de én nem stresszeltem magam - bezártam az ajtót, megvártam míg elkapja, aztán kiraktam őket ahol egy idő után megette (csak a farkát meg a máját hagyta meg :( ). Szép lett volna ha a macska mellett még én hajkurászom egeret!
Én most olvasgatom, hasonló a baj!
Nekem az ágyamban teszi le, múltkor is egy fél egér volt ott... Ezenkívül nem túl higiénikus,ott a vér folt a lepedőn.. nyáron naponta mossa az ember? Mert a cicák este kinnt vannak.... Nem tudom bezárni őket mert cirkusz van. Próbálom egyenlőre a szobából kizárni őket, de akkor én fogok dög melegben aludni.... nincs megoldás.:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!