Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Minek kell macska olyannak,...

Minek kell macska olyannak, aki semmit nem tud róluk és nincs pénze az eltartására?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 10:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

11:49

Régóta kapnak kajamaradékot, hurkát is, mindent. 15 éves a drága, akit a hóban találtunk, a többi 5-10 év közötti. :) Soha nincs semmi bajuk, állatorvos rendszeresen látja őket, majd akkor veszünk méregdrága kaját, ha te kifizeted, az 5 macskának, a 2 kutyának és az 5 pipinek. :) Szerintem szánalmas lakásban tartani egy állatot, 1xűen nem oda való, kínzás, főleg macskát és kutyát. És húú lám, nálunk kintiek és mégis sokáig élt mindegyik macskánk (10 évnél mindegyik tovább a régiek).... :D Biztos csoda történt. :D

2011. febr. 13. 12:51
 12/17 anonim ***** válasza:

12:51

igen, valószínűleg csoda történt, vagy olyan helyen laktok, ahol a közelben sincsen forgalom, a szomszédok mind macskaszerető, normális emberek, stb. hát ez tényleg ritka. Ha kicsit körbe nézek itt gyk-n a kérdések között, esetleg az ismerettségi körömben, valahogy egészen más kép rajzolódik ki.

Ha meg azt hiszed hogy lakásban macskát tartani kínzás, akkor neked gőzöd sincs a macskatartásról (amúgy sincs sok, ha hurkával, meg egyébb moslékkal eteted őket)

Én világ életemben lakásban tartottam macskát, ha kiskorától fogva így van tartva, egyáltalán nem akar kimenni, kitárhatom az ajtót, a macska akkor se megy ki. De van két olyan macskám (testvérpár) akiket rendszeresen vittünk sétálni hámmal, majd az egyik gondolt egyet, és soha többé nem akart jönni, ha kiviszem kézben, sírni kezd, és kaparja az ajtót, mert vissza akar menni. Tehát nem feltétlenül szoktatás, jellem kérdése is.

A prémiumtáppal kapcsolatban pedig pont azt írtam hogy egyáltalán NEM DRÁGA. Akinek napi 150 forintja nincs a macskájára, az tényleg ne tartson macskát... Te csak azt látod hogy egy 15 kilós zsák 20.000 ft, de azt nem nézed, hogy az a zsák majdnem fél évig elég. Nincs ezzel tapasztalatod, ennyi. Az hogy hány macskád van, tök mind1, mert mindenkinek annyi macskát kéne vállalnia, amennyit tisztességesen el tud látni. Tehát bocs, én azt a kifogást nem veszem senkitől komolyan, hogy de neki 3-4-5-10 macskája van. Én is szeretem a cicákat, és tartanék én 10et is, de ha ezt ételmaradékon kéne tennem, akkor inkább maradok a kettőnél... Ugyanígy szeretnék én 3 gyereket is, de ha csak 1et tudok tisztességesen felnevelni, akkor annyit.

Az mindenesetre tiszteletre méltó, hogy orvosi ellátást kapnak, vaószínűleg ennek köszönhetik az életkorukat. Sokan még erre se képesek, és elsősorban ez eredményezi az elrettentő átlagéletkorokat.

2011. febr. 13. 13:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Akkor azt hiszem itt is csoda történt úgy mind a kedves 12:51-es válaszolónál.

A házi koszttal semmi gond nincs,nyilván nem kényszerből eszi meg amit elé rakok,és az olcsóbb táp sem lehet rossz(szerintem semmivel sem jobb a prémium táp)ha ilyen sokáig elélnek a macskáink,meg nálunk fordítva van ha bevisszük a házba a macskát már menekül is ki de ahogy gondolod,nekem is és neked is jogod van eldönteni hogy mivel eteted a macskát és hogy tartod de én akkor sem tartom magam felelőtlen,rossz macskatartónak.

2011. febr. 13. 13:19
 14/17 anonim ***** válasza:

12.51

Hülyeség hogy egy állatot nem szabad lakásban tartani. Egy macska nem hasonlítható a többi macskafajtához akik ragadozók. Lehet, hogy valamikor az volt. Már nem az. A nevében is benne van: HÁZIMACSKA. Egy házimacska azt eszi amit elé raksz. És nem azért fogja meg az egeret, meg a madarakat mert éhes. (Legalábbis ha jók a körülmények) Hanem azért mert játszik. És ugyanezt megteheti a lakásban is. Az, hogy te ételmaradékot adsz a macskáidnak a te bajod. De ha a kajájukat nem tudod/nem akarod megfizetni, akkor ne akard senkivel elhitetni, hogy rendszeresen látja állatorvos, ami mindenhol egy kisebb vagyonba kerül. Butaságokat írsz. Én panelban élek, és remekül érzi magát a cicám. Normális kaját kap, és nem fázik odakinn. De ha kertes házban laknék, sem engedném messzebbre a kert végénél.

2011. febr. 13. 15:09
 15/17 anonim ***** válasza:
"A macskák különböznek tőlünk abban, hogy inkább az egyféle étrendhez vonzódnak. Ezért is jobb, ha egy jó minőségű, komplett eledelhez szoknak, ami hosszú távon sem okoz egészségkárosodást. Ugyanez nem mondható el a házi kosztról, amivel nem lehet minden szempontból kiegyensúlyozott táplálást biztosítani. A száraz és a konzervtápok etetése egyaránt elfogadható." Ezt egy doki írta. Amúgy aki azt hiszi, hogy milyen fantasztikus dolog a macskát kajamaradékkal etetni, az olvassa el ezt: [link]
2011. febr. 13. 15:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Én sem értettem a cicálhoz amikor hozzám került Bogyó. De törekedtem rá, utána olvastam, macskás ismerősöktől kérdezgettem. Állatorvoshoz is vitem, mert ezt alapból tudtam hogy fontos, nem kellett értenem hozzá.

És csak akkor vállaltam be amikor anyagilag biztos lábakon álltam. Mert azt is alapból tudtam, hogy noha havi szinten nem jár nagy kölstéggel egy cica, de sajonos ő is lehet beteg, és rá nem fizet a TB. Ez olyan dolog szeirntem, ami nem hozzáértés kérdése, hanem alapvető kulturáltságé.

Azóta Bogyó 3 éves nagy kandúr, és van egy kislány társa is, Kiscica. :) Mindketten ivartalanítva vannak. Sajnos átestünk baleseten és betegségeken is, amiknek a költségeit nem tudtam volna állni ha meggondolatlanul és idő elött vágok bele az állatartásba.

Most már úgy érzem hogy nagyon is értek a cicákhoz. :)

2011. febr. 13. 17:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyik cicámnak egyszer balsete volt - 120 000 Ft.

A másik cicám húgyküves lett - kezelés 40 000 Ft., a havi ellátási költsége megháromszorozódott. Speciális tápot kell ennie, rendszeresen orvoshoz járnia.

Egy egyszerű fülgyulldasás kezelése - 15 000 Ft. (volt már mindkettőnek).

Mi lett volna a cicákkal, ha nem tudom kifizetni ezeket a költségeket??

A fülgyulladás még semmi, épp csak tövig levakarták volna a füleiket.

A balesetes cica ha túl is élte volna orvos nélkül, nem tudott volna többé járni, és hosszútávon ebbe halt volna bele.

A húgyköves cica pesig pár hét vagy akár pár nap alatt meghalt volna.

Ez lett volna velük. Hosszú kínlódások után meghaltak volna.

Nem tudom embernek nevezzem e azt, aki ezt hagyja. Aki nyogodtan tud aludni miután kínok között meghalt a cicája. Pedig nagyon sokan tesznek így, amiért nincs rá pénzük. De akkor ők ne is tartsanak állatot.

2011. febr. 13. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!