Hogyan tudnám átszoktatni?
Van egy macskánk, szobamacsaka, és ugye van az alom, ahol wc-zik.
Nos ez az alom, eddig a vendégszobába volt, de most jönnek rokonok és át kéne tenni a fürdőbe. (mégse legyen annyira pont ott náluk)
Kb 2 hét múlva jönnek...Addig áttudna szokni a cica, hogy ezentúl ott keresse az almot.
Valami tipp, ötlet? HOgyan mehetne a legsimábban az átszoktatás?
Gondolom párszor még csak oda fogja végezni a dolgát a helyére...
Macskája válogatja - mint mindenben, úgy e téren is. A mi cicónknak pl. minden átmenet nélkül vettünk egy teljesen új almot (szilikonosra váltottunk) és ráadásul a korábbi helyéről egy tök más helyiségbe tettük át. Nem volt probléma, minden további nélkül használatba vette.
Először próbáld ki így. Ha nem megy, akkor jöhet az a módszer, hogy az almot minden nap egy kicsivel elmozdítva közelíted a célzott helyhez. Oszd be két hétre a távolságot és így sikerülni fog. Ezt nem én találtam ki, olvastam valahol, szóval ha nem jön be, ne engem szidj - viszont siker esetén sem engem illetnek a babérok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!