Hogyan kell egy kiscicát szobatisztaságra tanítani?
Sziasztok meg tudná nekem valaki mondani, h hogyan kell a kiscicámat megtanítani hogy ne pisiljen és kakiljon be???
mert egésznap csak bent alszik és alsik mást nem csinál... meg eszik -.-
és ha nem rakom ki az udvarra akkor bemegy az ágyra és oda pisil...
DE MIÉRT MINDIG PONT AZ ÁGYRA? ezt nem értem én...
mert ha pl: bepisil a bentonra.. jólvan felmossuk...
DEHHHH marha rendetlen kismacska ez a Theodore....
Létszi adjatok valéami tanácsot!!!
Köszi...
Üdv: Zsanii
Ezzel a leírással most sikerült mosolyt csalnod az arcomra,imádom a cicákat :)
Én 2009 novemberében találtam egy 15 hónapos cicalányt,akinek hiába volt almostálja,benne az alommal,és hozzáteszem megmutattuk neki.Ő akkor is a virágföldbe pisilt és a parkettára kakilt...:D Utána másik cicánk almostáljából belekevertünk pisis almot és onnantól kezdve tudja,hogy hova kell intézni ezeket a dolgokat...
Ha nincs kéznél egy másik cica, aki belepisilhetne az alomba, akkor egyszerűen vegyél "szagmintát" onnan,ahova végezte a dolgát ezelőtt majd szagoltasd meg vele úgy az almot, sűrűn mutogasd neki stb stb. Keltsd fel az érdeklődését, a macskák tiszta állatok és nagyrészt elássák a dolgaikat, mutasd meg neki hogy az almostál igencsak megfelelő a kaparászásra.
Még egy fontos dolog, ahova eredetileg végezte a dolgát azt alaposan mosd ki/most le vagy bármi, mert amíg érzi ott a szagát...elég nagy az esélye, hogy úgy gondolja az a hely ezután is megfelel neki.
Valamint a jutalmazás is segítség lehet -jóhelyre pisilés/egyéb - simogatás,dícsérés (közvetlen miután csinálta) vagy bármi amit szeret (játék, kis falatkák...stb.)
És ha elkapod mikor rossz helyre piszkol kiabálj rá, éreztesd vele hogy azt nem kéne. Csak arra vigyázz, hogy a macska egy igen érzékeny lény és sokkal jobb ha pozitív visszajelzéssel neveled mintsem negatívval, inkább azt erősítsd meg benne, hogy mi a jó. Ha azt látja hogy mindig csak szidják max. annyit fogsz elérni vele,hogy nem fog bízni benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!