Kibírhatatlanul büdös a macskám szája.11 éves perzsa, ez utalhat valami betegségre?
a száraz táptól lehet szaga
de az is lehet h romlanak a fogai ha ilyen idős már:D
a biztonság kedvéért vidd el dokihoz ő majd mond biztosat mert lehet még esetleg a gyomra is
a 6 éves perzsánknak is volt hasonló gondja a nyáron!
Be volt gyulladva az ínye a fogkőtől. Leszedték neki és azóta megszűnta kellemetlen szag is :)
Valószínűleg fogköve van, és be van miatta gyulladva az ínye, ahogy már előttem is írták. Nézz bele a szájába, a fogkövet szabad szemmel is észreveszed, főleg a szemfogakon látványos, sárga színű elváltozás. Ilyen idős korban már egyébként sem árt egy fogkőeltávolítás a perzsa cicáknak, hiszen az ő lapos orruk nehezebbé teszi számukra a rágást.
Mivel a fogkőeltávolítást állatorvos végzi, ezért ő azt is meg tudja mondani a vizsgálat alkalmával, hogy lehet-e esetleg más probléma is a háttérben.
Üdv,
egy cicatenyésztő
Az én 3 évesem is ugyanezt eszi és mégsem büdös a szája. Egyszer elvittem egy másik cicámat orvoshoz mert büdös volt a szája, kiderült, hogy tüdőgyulladása volt.
Utalhat fogproblémákra is, nézesd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!