A macskám az ebédlöasztalon tanyázik, ha nem vagyok itthon, mindig lezavarom, ha látom juszt is odafekszik miért?
Kérdező: Kiírtad a kérdést: az ebédlőasztalon tanyázik a macska, lezavarod, de juszt is odafekszik. Aztán az egyik hozzászólásodban: "itt fekszik az orrom elött
a monitornál ! "
Tehát az asztalon???!!
Ha az egyik azstalra felengeded, a másikra nem, akkor keresztet vethetsz az egészre! A macska nem érti meg, hogy arra az asztalra igen, erre pedig nem! Vagy következetesen nem engeded fel egy asztalra sem, vagy mindenhová felmegy, mert az asztal az asztal!
Úgyhogy itt rontod el! Ezek után ne csodálkozz, hogy a macska következetesen felmegy az asztalra, hiszen te magad nem tiltod le az asztalról következetesen!
Ha fiatalabb, akkor még elkezdheted letiltani mindenhonnan, az újsággal mellécsapós módszer vált be nálunk is, a macska a távollétünkben SEM mászik fel sehová (teszteltük kamerával, kinn hagyott étellel is).
Vagy ez már így marad, de akkor az étkezőasztalra is felmegy. Választhatsz.
A macska, meg általában az állatok nem olyan kategóriákban gondolkodnak, mint mi emberek:D
Honnan tudná a bútorokat csoportosítani?! (ez heverő, ez asztal, ez is, csak számítógépasztal...) Ehelyett azt tanulja meg, hogy mit engedünk és mit nem. "Ide mehetek nyugodtan, oda nem, mert fülsértő csapkodásba kezd a gazdi:)"
16:11
Én pontosan azt írom, hogy nem tudja csoportosítani. Nem is csoportosítja, az ő fejében csak az él, hogy " olyan magasra felmenni" nem szabad. Épp ez az, hogy a számítógépasztalt és az ebédlőasztalt nem fogja megkülönböztetni, ezért egyikre se kéne felengedni, mert az kicsit visszás...
De mindenki azt csinál, amit akar, én következetességgel leneveltem a macskám az asztalra mászásról, és a hátam mögött sem csinálja... Úgyhogy működik, de csak a következetes, teljes tiltás. A macskával nem lehet kompromisszumot kötni, legalábbis az enyémmel nem lehetett :)
köszi mindenkinek a välaszt,két narancs héjät kiteritettem az asztalon,egyet lelökött a földre,de a többi helyén maradt,ezekszerint nem feküdt ma az ebédlöasztalra..hurräää !
mivel kenjem be a kaparofät ? jo lenne ,ha nem a fotelt
karmolnä,nem azért mert dräga,hanem mert rondän néz ki
rongyosan !
hogy lehet az,hogy a madarat kajänak tartja,hiszen nem kapott el még egyet se ??csak az erkélyajton ät sovärog !
A macska ösztönös ragadozó, úgy lehet. Lehet, hogy nem enné meg, de megfogni megfogná, pusztán mert ott van, mozog, élőlény...
Amúgy meg attól, hogy a narancshéj leesett a földre, még fekhetett mellettük :) Nem próbáltad ki előtte, hogy reagál rá? Lehet, hogy a tiédet nem is zavarja. Nem mindre hat ugyanúgy, van, amelyik tojik rá. Lehet, a tiéd vígan heverészett a közelükben az asztalon, vagy épp rajtuk :)
lehet,h felment,de mivel megrögzött pozitiv-gondolkodo vagyok,azt akarom hinni,hogy nem !
hallotta valaki,hogy bizonyos macska´täpban ,altato is van ?
voltam egy csalädnäl-järtam oda- a macska csak egy bizonyos szäraz täpot volt hajlando megenni,probältam sonkäval,csirkemellel täntoritani,nem lehetett
viszont egész nap aludt ( herélt kandur )ha mozgott is,
csak nagyon lassan.. 4 éves volt,nem öreg
semmilyen érzelmi megnyilvänuläsa se volt,nem is dorombolt !
Én nem altatóról hallottam, hanem valami kábítószerről, amivel a macskákat függőségbe hajszolták, így késztetve a gazdit a termék megvásárlására (mert a macska csak azt ette, de azt nagyon, ugye). És a macsekok azért voltak nyomottak két evés közt, mert elvonási tüneteik voltak, ezért lettek levertek, erőtlenek.
De nem tudom, melyik márkáról terjedt ez a hír. Te tudod?
21:44-esnek:
"az ebédlőasztal közelében". Ez azt jelenti, hogy a közelében, ergo: mellette, tőle nem messze. Jó lenne, hogyha értelmeznéd is amit olvasol, mielőtt valakit kritizálni akarsz. Tudod, a mások sértegetése helyett fejleszthetnéd a szókincsedet, hogy legközelebb ne okozzon gondot egy mondat értelmezése. Na ez a típusú butaság az, ami tényleg FÁJ.
(Első válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!