Adtál már cicádnak egeret?
Nekem ugyan kinti-benti cicám van. Nem vettem még neki egeret fog magától.
De én ilyenről még nem is hallottam.
Nem tartom jónak. Egy házban tartott macska minden szükséges tápláléokt megkap, és szuper kis játékokat lehet kapni a szórakoztatására, vagy épp csinálni. Állatkínzásnak tartom az élő egeret külön azért vásárolni, hogy legyen mivel szórakoznia, meg vadásznia. Nekem kinti macskáim vannak, ők rendszeresen esznek egeret, de mindet maguk kapják el - ez a természet rendje. A boltban vásárolt egér már nem az.
India egyes részein a majmok a városokban élnek, bemászkálnak házakba, stb. Egy majom egy nyitott tetőablakon bemászott egy fürdőszobába, ahol valami krémet vagy vagy valamit megevett. Rosszul lett tőle, nem tudott éjjel elmászni a tetőről, reggel már nem volt ott. Egy ragadozó madár vihette el. Mindezt lefilmezték, természetfilmet csináltak belőle, ahelyett ,hogy segítettek volna azon az állaton. Tegyük fel valami mérget evett, egy madár elvitte, és adott belőle a kicsinyeinek - az egész fészek kipusztulhatott, vagy több dögevő állat is megbetegedhetett, akár betegséget indíthatott el egyes fajoknál. Ezt súlyos emberi mulasztásnak tartom, mert ember által készített szertől lett rosszul az a majom, és végignézték. Ha segíteni nem is tudnak, de legalább vigyék el onnan, hogy nehogy megbetegedjen egy egész fészekalj tőle. És úgy adták elő, mint a természet rendjét, gyengét eltapossa az erős, stb. Nem igaz, itt az emberi eszköz befolyásolta a természet rendjét, még ha csak az az egy majom is pusztult el... na mindegy, ez más téma, csak eszembe jutott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!