Normális ha a macska mézeskalácsot eszik, és őrjöng a paprikás chipsért és a csokoládéért?
A mézeskalácsot a miénk is levadászta a fenyőfáról karácsony éjszakáján, igaz, csak egy falatot evett belőle. De a bejgli mellé is odafeküdt, amikor megsült és kitettük hűlni. :D
Ezeknek egyébként az illatát szerintem jobban szerette, mint az ízét. Szegfűszeg pl. A diós bejglibe mi teszünk darált mézeskalácsot egyébként.
Az őrölt pirospaprikát is szerette (nem csípős), amikor elővettük a pörkölthöz, sokszor kérte, ilyenkor a földre hintettünk neki egy kicsit és vígan felnyalta.
Ezt is inkább szagolgatni szerette, intenzíven szipuzta mielőtt megette, szét is fújta rendesen.
Csokit csak egyszer adtunk neki, olvastuk valahol, hogy valakinek a macskája szerette a Balaton szeletet, kipróbáltuk és a miénk is szerette. :D Kért is volna még többet az első falat után, de nem adtunk neki... De ebben is szerintem az ostyát szerette inkább.
Amúgy nagyon szerette még a főtt krumplit, főtt kukoricát, pogácsa tetejét és a borsót is ki kellett neki szedni a brassóiból... :D
A válasz: NEM. Nem normális, hogy a macskád ilyeneket eszik.
Gyakorlatilag senki sem a kérdésedre válaszolt.
Egyáltalán nem jó, hogy ilyeneket eszik, ő egy ragadozó...
A ti hibátok, hogy minden sz.rból adtatok neki, és hagyjátok, hogy kunyeráljon...
Én is tudom, hogy nem normális, de akkor mi van, ha benne van a tálban a felkockázott nyers krumpli, várva, hogy felforrósodjon az olaj, és a macska önkiszolgálja magát nyers krumpliból úgy, hogy előtte sose adtunk neki?
Vagy az, hogy szaloncukrot lop, és meg is eszi. Sőt, ügyetlenek voltunk, és lehullott pár szem popcorn a földre, amikor a zacsiból átöntöttük tálba, és persze felvenni már nem tudtuk, mert őkelme levadászta. A mazsolát is szereti, meg a sajtot. (a tejet is szeretné, csak azt nem kap, mert hasmenős tőle)
Míg a másik macskánk, ha úgy gondolja, kevés volt a cicahami porció, elmegy, és fog magának gerlét vagy verebet. (szóval, csak azt akarom mondani, hogy persze, ez nem normális, de sok esetben nem a gazdi szokatja rá, hanem a macska vadászterületeként értelmezi a lakást, és vadászzsákmánynak az emberi ételt)
Az enyém is szereti a főtt kukoricát, meg a chipset, a pattogatott kukoricát, a joghurtot, pudingokat, egyszer még a tejfölös uborkasalátáémat is megette, amit az asztalon felejtettem.
Ragadozó, vagy sem, tény hogy ezek a házi kedvencek, már korántsem úgy funkcionálnak, de azért ha nyers húst hagynék az asztalon, azt is ellopná természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!