Megbízható skót lógófülű macskatenyésztő?
Próbálok mindent felkutatni ami a cicával kapcsolatos fontos információ. Sajnos arra a következtetésre jutottam hogy nincs olyan kennel amiben 100% megbíznék. Aki ismeri a skót cicát tudja miért írom ezt,hosszú lenne lerni. Sajnos olvastam szomorú eseteket...
Van olyan akinek ilyen cicája van és ajánlja a kennelt ahonnan a ciccet elhozta?
Válaszokat előre is köszönöm.
köszi :)
Sok kennelt felkutattam már a neten csak hát félek a csalódástól meg is hülyülnék ha a ciccnek baja lenne.
Olvastam olyan esetet amikor a kiscica cseperedésekor tűnt fel csak a gazdinak hogy a cica furán jár és a háta is görbült :( az orvoshoz elvitte és kiderült hogy 3 lába csökevényes és egy csonk ... ez szörnyű. Volt hogy a gerince nem volt kifejlődve rendesen. Két skót cicát tilos pároztatni.
[link] Olvasd el a Hogy is van ez? menűpontot. Érdemes.
"A porcosodási rendellenesség NEM betegség, egy degeneráció, amely nélkül nem létezne a skót fajta. Ez a porcmódosulás nemcsak a fülporcban, hanem a cica testében máshol is előfordulhat (könyök, farok és hátcsigolyák), ezt minden skót lógófülűt, skót állófülűt és skót vérhányaddal rendelkező brit rövidszőrűt vásárló tulajdonosnak tudomásul kell vennie, el kell fogadnia a vásárláskor. Egyetlen tenyésztő sem tud garanciát vállalni arra hogy csak a fülön jelentkezik a deformitás, mert 10-12 hetes kismacskánál még nem látható, vagy ki sem alakult még az esetleges porcelváltozás."
Szerintem aki ilyet leír, az tisztességes tenyésztő.
Igen, tisztességes ,de én már nem merem ezt bevállalni.
:( Sok utánaolvasás ,utánagondolás után lemondtam a skót cicáról. Túl drága ahhoz ,hogy merjek kockáztatni na és elsősorban ami aggasztana ha a cicának nem csak a füle lenne csonka ,abba bele sem akarok gondolni.
Brit cica lesz :)
Köszönöm a hozzászólásokat!
sikerult talalni megbizhato tenyesztot? :)
en is ilyen kiscicat szeretnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!