Adhatok a cicámnak Kutya- macska szalámit?
Mivel tudom, hogy a kutyának és a macskának is másak az igényei, ezért kételkedem kicsit, mivel úgy tudom, a macskáknak több fehérjére van szükségük. Viszont most a párom hazaállított 2 db ilyen szalámival, amit vonakodva bár, de megkóstoltattam a macsekkal, és ízlett is neki. Megnéztem a neten:
Nedvesség max. 63 %
nyersfehérje min. 13%
nyerszsír min. 9 %
nyershamu max. 10 %
nyersrost max. 2 %
A vitamin 3000 NE/kg
B1 vitamin 2 mg/kg
B2 vitamin 2 mg/kg
Nikotins av 11 mg/kg
Vas 60 mg/kg
ezek az adatai. szerintetek néha, úgy kb 3-4 naponta belefér pár ilyen szalámival való etetés?
(ja és igen... biztos lesz majd pár ember, aki majd szóvá teszi, hogy olcsó "szemét" kajával etetem a macskát, pedig nem:). Iams-al etetem , épp ezért a pépes-vagy hogy is mondjam-kajából már nem tudok felső kategóriásat venni. És én úgy gondolom, a száraztáp a lényeg.)
3-4 naponta biztosan adhatod.
Egyébként nem a fehérje a fő különbség a kutya, és a macska táp között, hanem a taurin. A macska szervezete nem tud taurint szintetizálni, ezért benne kell lennie a tápban. A kutyatápban nincs taurin. Ahogy nézem, ebben a szalámiban se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!