Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen színe van a laktózmente...

Milyen színe van a laktózmentes tejnek?

Figyelt kérdés

Először vásároltam cicámnak laktózmentes tejet (Juwel - német márka), de furi tejeskávé színe van... Nem tudom, hogy ez normális-e, valamiért azt érzem, hogy nem feltétlenül. Cicusom lassan megette, de félek, nehogy a nagy jóindulatból bajt okozzak.

Köszönöm!

2011. jan. 12. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Laktózmentes tej egy macskának? Miért?
2011. jan. 12. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ilyen színe van. Nálunk én vagyok laktózérzékeny és én is szoktam venni laktózmentes tejet inni.
2011. jan. 12. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Én emberi fogyasztásra alkalmas laktózmentes tejet ittam, annak a dobozára rá van írva, hogy lehet elszíneződés, ez nem befolyásolja a minőséget. (Csak azért írtam, mert a cica tejről nem tudok nyilatkozni, de sima laktózmenteset is adhatsz a cicának.)

Első: Azért, mert a sima tehéntejtől hasmenést kaphatnak, megbetegedhetnek. Nem minden cica érzékeny, de van amelyik nem bírja. Van külön ilyen "macska tej", ami jó nekik, de tényleg a sima laktózmentes tej is jó, amit mindenhol kapsz, pl cba, spar, profi..., és olcsóbb, mint a "macska tej"

2011. jan. 12. 14:41
 4/8 A kérdező kommentje:
14:29-nek: elvileg a cicák nem ihatnak tehén tejet, mert nem tudja feldolgozni a pocijuk. Ennek ellenére sokat adnak nekik, én is. Most félperzsa cicáim vannak, az egyik nem hajlandó meginni a tehéntejet, míg a másik imádja. Aki nem issza, annak sokkal vékonyabb a csontozata, ő maga is kisebb. Gondoltam, megpróbálom a cica tejet, hátha megerősödik...
2011. jan. 12. 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:
értem.
2011. jan. 12. 14:46
 6/8 anonim ***** válasza:
és köszi :)
2011. jan. 12. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Kis korban nincs probléma, de a felnőtt macska valóban laktóz érzékeny, mert szervezete nem tudja bontani a tejcukrot.. Gyommorrontáshoz, akár halálhoz is vezethet.. A laktózmentes tej előfordul hogy barnásabb/ sárgásabb színű, mert a tejcukrot karamellizált cukorral helyettesítik..
2011. jan. 12. 14:49
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. jan. 12. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!