Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Eltört a cicám farka?

Eltört a cicám farka?

Figyelt kérdés
2 napja fura a cicám, enni eszik szerencsére, mosakszik is, bár nem olyan tiszta mint szokott lenni ( fehér) és ma este vettük észre, hogy csak lógatja a farkát... Mitől lehet ez? Eltörte? Nincs rajta csomó meg ilyesmi, és csak akkor fáj neki ha megnyomom egy ponton. Ugye nem áletveszélyes egy ilyen törés? Összeforr neki? Érdemes orvoshoz vinni? Vagy meggyógyuul magától? Cicát csak nem gipszelnek! Szegény nagyon sajnálom! Volt már valakivel ilyen? és ha igen mi lett a vége? Köszi a válaszokat!
2011. jan. 4. 23:08
 1/10 anonim ***** válasza:
15%

Lehet, hogy eltört, de ne aggódj. Az én macskám farka is el van törve már vagy 3 éve és ugyan kicsit kókadt, talán valakinek csúnya, de semmi más baja nincs, nagyon jól mozog, és igazából pofira se volt soha szép... Pár nap és meggyógyul, majd beforr a talált helyzetben, és egy picit ferde lesz, ez van ;)

Ha akarod, elviheted orvoshoz, de felesleges, ez normális a cicáknál.

2011. jan. 4. 23:15
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem mindenképp mutasd meg dokinak,azzal nem veszthetsz és lehet tud is segíteni,de azért jobb mintha az orrát lógatná a cica,nem?Na jó,de tényleg biztos megsérült szegény:(
2011. jan. 4. 23:15
 3/10 anonim ***** válasza:
19%

Szia! Nekünk volt már két macskával is, hogy eltört a farka, mondjuk nekik a vége mindkét esetben, olyan 3-5 centi.Idővel ez elhalt, és leesett magától, elhagyta az udvaron :D.De semmi baja nem volt aztán, csak kicsit rövidebb lett a farka.Meg eleinte érzékeny volt a helye, és rohangált fel-alá.

Szerintem ha az utolsó pár centiről van szó, akkor neki is leeseik, ott már nagyon vékony.Ha meg fentebb tört el, akkor tényleg lógós lesz a farka, ilyet is láttam már, attól semmi baja nem lesz, majd megszokja.

2011. jan. 4. 23:24
 4/10 anonim válasza:

A mi macskánknak is eltört a farka, elütötte valami, és úgy ordított egész nap, mint a ház. Orvos levágta a farkát, másnap szinte semmi baja nem volt, azóta is egy kis csonkkal egyensúlyozik.

Ha a tied nem ordít, akkor lehet hogy nem törés.

2011. jan. 4. 23:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszi a válaszokat. Igazából csak lógatja szegény. És alszik egész nap, de ez mindig így van :) De neki a töve fáj a farkának, nem alul, szóval szerintem nem fog leesni magától. Engem nem zavar ha lógatja, csak ne legyen komolyabb baja, és maradjon életbe! :)
2011. jan. 4. 23:36
 6/10 anonim válasza:

Szia!

Szerintem vidd el dokihoz. Nehogy valami gyulladása legyen, ami antibiotikumot kíván. Általában attól szoktak a cicák szomorkásabbak lenni. Ha meg nincs semmi baja a doki szerint sem, legalább te is megnyugszol.

2011. jan. 4. 23:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Ma reggel elütötték :( meghalt :'( még sosem szerettem így cicát mint őt :'( már orvoshoz sem tudom vinni, pedig a farka már kezdett gyógyulni :'(
2011. jan. 7. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Ajj, milyen peches volt szegény :S!

Sajnálom!

2011. jan. 7. 23:47
 9/10 anonim válasza:

:(((((

Szegénykém..

Nagyon,nagyon sajnálom.

Biztos, hogy nagyon jó gazdija volt:)

2011. jan. 8. 14:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is nagyon sajnálom :( mindenhol keresem... félek este a sötétbe nehogy rálépjek, meg hívom aztán rájövök, hogy nincs :( nem gondoltam volna, hogy ez így fájhat :( remélem a ti cicátok szerencsésebb lesz!
2011. jan. 9. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!