Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi évig él egy perzsa cica?

Mennyi évig él egy perzsa cica?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:

kb mint a többi ciccenet:

"A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyve szerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. "

2010. dec. 27. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
a perzsa cicák elvileg kevesebb ideig élnek. Úgy12-15 évig. de nembiztos csak úgy emlékszem.
2010. dec. 27. 17:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Énis minimum 12-re tippeltem volna.
2010. dec. 27. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Az függ az egészségi állapotától, perzsáknál gyakran fordul elő idült veseelégtelenség, ami megrövidítheti az életüket pár évvel.
2010. dec. 27. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én perzsám 12 évig bírta, de aztán valami baja lett, vese vagy húgyuti v. valami ilyesmi.

2010. dec. 29. 13:09
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2011. jan. 5. 17:52
 7/7 anonim válasza:

Az én perzsa cicám 17 évig élt, ami szobában tartott cicák esetében teljesen normális. Ha viszont az ember kiengedi a cicáját vagy kint tartja, akkor a várható élettartam sok-sok évvel csökken.

Mindenesetre egy jó tenyésztőtől vásárolt, szobában tartott, jól karbantartott perzsa cicus nagyon sokáig fog boldogítani :)

2011. máj. 31. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!