Honnan lehet szerezni mondjuk félig perzsa cicát?
azért lenen fontos, hogy ne legyen olyan kényes és megegye mondjuk a maradékot is
de mindenképp szobában szeretném tartani
ja és anyut is rá kéne vennem valahogy?!
Szerintem ez inkább a macska egyéniségétől és a nevelésétől függ, hogy mit eszik meg és mit nem, és attól, hogy mit szokott meg, milyen ételekhez szokott hozzá. Ugyanúgy, mint az embernél. :)
A kölyökcica már az eredeti helyén is (ahonnan elhozzátok) hozzászokik valamennyire a koszthoz, de fiatalon még jobban alakítható. De a jobb, drágább kaját minden állat jobban szereti, mint a rosszat, olcsóbbat. Mint az ember. :D
Egyébként attól függ milyen az a maradék. A macska általában válogatósabb, mint a kutya, nem eszi meg olyan lelkesen a csirkebőrt meg egyéb gusztustalanságokat, csak ha nagyon éhes. Főleg nem, amelyik a szobában lakik és nincs hozzászokva az élő egérhez például.
A kutyát is sok helyen csak biohulladék-megsemmisítőként tartják, azt adják oda neki, amit már az ember nem enne meg. Szerintem ez szomorú dolog. Persze szerencsétlen megeszi, mert mást úgysem kap.
Nekem is félperzsa cicám volt, vagyis inkább már az anyja is csak félperzsa volt, szóval negyed-perzsa kb.
Válogatós volt, mert szerettük és elkényeztettük :)
Kicsit hosszabb szőre volt és kicsit rövidebb feje, de nem annyira nyomi, mint a perzsáknak. A nagyobb szőrrel egyébként kicsit több gond van, neked is, meg neki is. Neked fésülgetni, ápolni kell, hogy ne hulljon annyira a szőre, neki pedig gondot okozhat ha túl sok szőrt nyel mosakodás közben. Szegény sokszor alig tudta felöklendezni a szőrgombócot a gyomrából. Mi mindig vetettünk egy kis füvet egy virágcserépbe, azt legelte amikor gombóc volt a gyomrában, ez segít neki kiöklendezni. Mivel szobacica volt. Egyrészt a fű beépül a szőrgombócba a gyomrában, másrészt csiklandozza a torkát és hányásra ösztönzi.
Ja, és szerezni pedig nyilván olyan helyről lehet, ahol az egyik szülő rövidszőrű volt, a másik pedig perzsa. Egyértelmű. :)
De a kölykökön is látszik, ha azt nem is tudják például, hogy az apa ki volt.
Menhelyen szoktak lenni félig perzsák.
Nekem tK-es himalájai perzsám van. Tenyésztésre alkalmas... És pl. én vettem neki Orien tápot ( Ez a legjobb minőségű táp a piacon..) Nem ette. Helyette jobban szereti amit mi aszünk <3...
De javasolom a menhelyeket vagy az expresszt... Ott biztosan találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!