Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bak kiscicát mikor vigyem...

Bak kiscicát mikor vigyem ivartalaníttatni? Most 3 hónapos.

Figyelt kérdés
Ő lesz az első saját gondozású cicám az új házamnál, és nem szeretném, ha olyan csapzott, meg agresszív lenne, mint az itthoni átlag falusi bakmacskáink. A lakásba is nagyobb bejárása lesz. Az is érdekelne, hogy megmarad-e a territoriális viselkedés a herélés után is.
2010. dec. 25. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

fél évesen kell, de az állatorvosom azt szokta mondani, hogy mikor már kb "cseresznyemag" nagyságúak a heréi, akkor már lehet!

22L

2010. dec. 25. 20:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2010. dec. 25. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:

És egészségesebb lesz, nem csavarog, nem verekszik, a territóriuma leszűkül - de neki így lesz a jobb.

Úgy veszem ki a szavaidból, hogy szereted a cicákat, sok idegeskedéstől és kiadástól kíméled így meg magad.

2010. dec. 25. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen javaslom az ivartalanítást, legalább annyira, mint a nőstény cicáknál. Kandúrok akár napokra eltűnhetnek a párzási időszakban, ráadásul összeverekednek a nőstényeken és olykor súlyos, életveszélyes sérüléseket szerezhetnek. Esetleg a kisebb sérülések elfertőződhetnek. Szóval mindenképpen ajánlom az ivartalanítást. Utána érdemes a súlyára figyelni és nem túl sok szárazkaját adni a húgykövesség megelőzése érdekében.
2010. dec. 25. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:

első vagyok: annyiban javítanám magam, azt írtam, hogy fél évesen kell! Szóval nem kötelező pont fél évesen ivartalanítani, hanem fél éves kora után már lehet!

És igen sokkal nyugodtabb cicus lesz majd, nekünk 3 kandúr cicánk van, és az ivartalanítás óta nem igazán mennek el, sokkal nyugodtabbak, sokkal szebbek, hatalmas gyönyörű cicák lettek:) Komolyan még a szőrük is szebb lett.

Sokan ellene vannak, de az én véleményem az, hogy ezzel csak a cicádat véded, a verekedéstől kezdve, a nemi betegségekig sok mindentől megvéded őt!

Oké, ha nagyon sarkosak akarunk lenni, jajj meg fosztjuk a férfiasságától, de ha már módomban áll megóvni őt, és annak ez az ára, ám legyen!:)

És te is nagyon felelősségteljes vagy, ha megműtteted!:)

2010. dec. 26. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!