Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Alomszag ellen tudtok valaki...

Alomszag ellen tudtok valaki valamit?

Figyelt kérdés
Van két cicánk. Szobatiszták. Nincs gond azzal, hogy mellépiszkítanának. Mindig mosva van az almostál, mindig takarítva van a lakás. Mindenhol rend van és tisztaság, minden reggel legalább fél órát szellőzik a lakás. De mindezek ellenére olyan tömény macskapisiszag van a lakásban, hogy alig lehet megmaradni. Anyukámnak is van két cicája, nála még is jó illat van a lakásban. Mitől van ez?
2010. dec. 19. 07:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg oda is pisitek, ahonnan nem tudjátok rendesen eltakarítani. Esetleg valami szöveten lehet pisi. Mivel takarítasz fel utánuk? Klóros fertőtlenítő szert ne használj!! Annak a szaga hasonlít a pisiéhez, csak erősíti a mellé pisilést. Egyébként sajnos sokat nem tudok segíteni, nálam még az ideiglenes macskák sem pisiltek mellé soha.
2010. dec. 19. 08:20
 2/9 anonim ***** válasza:
lehet kapni másmilyen almot is, ami jobban elszívja a szagát, nem tudom mi a neve, de az sokkal drágább, egyszer kaptam egy fél zacskóval, az még kinézetre is szép, ilyen fehéres átlátszó és kékes kavicsok vannak benne :)
2010. dec. 19. 08:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Korábban próbáltam hipóval meg domestosszal elűzni a szagot, de rájöttem, hogy csak büdösebb lesz tőle. Úgyhogy most bármennyire is primitívnek hangzik samponos vízzel mosok fel. De a múltok az összes szekrény alatt meg mindenhol felsikáltam és ha magát a padlód szagolom meg jó illata van, csak amikor felállok és beleszagolok a levegőbe van büdös. A növényeket is átnéztem, de egyiknek se pisis a földje. De azért ma átnézek megint mindent. :)
2010. dec. 19. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk addig ment ez amíg nem kasztráltattuk a kandúrkánkat. Utána többet nem pisilt annyira büdöset.

Én most váltottam kristályos alomra, így annyi szag sincs már mint a kövesnél. Picit drágább, de egy zacskó (5 kiló) egy macskának egy hónapig elég. Ha gondolod próbáld ki.

2010. dec. 19. 09:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Fedeles cica vc,illatosított alom, ivartalanítás.
2010. dec. 19. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:

A szilikonos macskaalom tényleg nagyon jó. De ha tényleg olyan alapossággal van rendszeresen takarítva és szellőztetve ahogy íros, akkor a sima alommal sem kéne büdösnek lennie.

Ivartalanítva vannak a cicáid? Mert ha nem, akkor lehet hogy jelölgetnek. Nálam akkor volt ilyen szag amikor ivarérett lett a kandúrom, borzalmas volt. Pisifoltot meg nem találtam sehol, mert ilyenkor csak kis mennyiséget spriccel ami hamar felszárad, de a szag megmarad...

2010. dec. 19. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Próbálj ki többféle almot. Nálunk is előfordult, hogy iszonyat büdös volt a lakásban, hiába fertőtlenítettem az almostálcát. Most minden ok. Az az alom, amit használunk - illetve a cica :-) - tökéletes!
2010. dec. 19. 20:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Igazából nem nagyon dűlőre jutni a dologgal...:S A nagyobbik cicánk ki van herélve, a pici meg nőstény, de még nagyon pici csak két hónapos. Ős is jelölgetne? Vagy ez nagyon szőkés volt? :D Lehet , hogy az első kommentelőnek van igaza, és valahol nem találtam meg egy odapottyantott pisit. Az a színes kövecskére hasonlító almot kipróbálom, ha tényleg ilyen jó.:)
2010. dec. 19. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, szőkés volt. :D Nem jelöl emég egy két hónapos kiscica. :)

A szines köves alom a szilikonos, tényleg nagyon nagyon jó! Nekem két cicám van, és 2 hetente kell csak almot cserélnem. Ha közelről beleszagolsz az alomba még akkor sem érzel semmi szagot. És még a tisztítás sem olyan undi mint a simával. Egy igazi áldás ez az alom. :)

2010. dec. 19. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!