Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért jön a macska, ha azt...

Miért jön a macska, ha azt mondjuk nekik, hogy "cicicicicic"?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 21:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%
Mert pici korától kezdve megszokja, hogy a cicicicc után valami kellemes (kaja, simogatás, játék, meleg szoba stb.) következik. Az meg nyelvi sajátosság, hogy mi így hívjuk őket. Ha arra szoktatnád bébimacskakorától, hogy "gyere bözske", akkor arra jönne.
2010. dec. 13. 23:24
 12/21 anonim ***** válasza:
Egy ismerösnek az összes macskája a SICC-re jött oda hozzá, a CIC-re meg elrohant, mert erre szoktatta. EZ CSAK megszokás, semmi köze a macskához.
2010. dec. 14. 07:48
 13/21 A kérdező kommentje:

Miután feltettem a kérdést, láttam, hogy egy hasonlót egy éve megválaszoltam - átkozott felejtés! :)

Köszi a válaszokat. Külföldi és idegen macskáknál is próbálkoztam már a hívószóval, nem tanítás, hasonlít a zsákmány hangjára. (az sz, c, f hangok)

2010. dec. 14. 09:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Laktam már több országban, egyik országban se volt szerencsém, hogy a macska figyeljen a "magyar ciccegésre".

Ennek nagyon örülök mert ahol most lakom eléggé sok a macska és mikor az enyémet hívom az udvaron, csak ő szalad felém.

A többi cuppogásra figyel.

2010. dec. 14. 10:15
 15/21 Beatrix17 ***** válasza:
A német macskáknak meg "micmic"et kell mondani!Az enyém nem jön 1ikre sem,csak ha olyan hangulata van!De valószinű azért,mert gyengédebb a hangod ilyenkor!És mivel ha hivod,kaját, vagy simogatást kap-tehát összekötötte ezt a hangot azzal,hogy valami jót fog kapni!
2010. dec. 14. 10:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Én külföldön lakom, de a macskákat "magyarul" tartom, mert a másik nyelv szavaira igy ijedtségggel reagálnak, senki sem tudja magához hivni öket.
2010. dec. 14. 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:

valójában a kérdezőnek igaza van, viszont ez nem azt jelenti, hogy idomítással nem lehet rászoktatni az ellenkezőjére. A sic-re viszont azért mennek el, mert ez hasonlít az ő fújásukra. Én ezért is imitálom inkább a fújásukat. Hatásosabbnak tartom, kisebb erőbefektetéssel.

Persze ezt is át lehet idomítani. Viszont a hívószavak tapasztalat alapján alakultak ki a népeknél, illetve a beszéd stílusa határozta meg a formájukat. (Talán a 'kiri kiri'-re az i hang miatt mennek.)

2010. dec. 17. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Angolul Kitty, kitty! Kitty, kitty! Az enyémek hallgatnak arra is. A németre is.
2010. dec. 17. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:
a mieink a nevükre hallgatnak
2010. dec. 18. 12:19
 20/21 anonim ***** válasza:
49%
Azér mer egy számító dög. :) És mert rá nézel -> tudja hogy neki ciccegsz, és közbe hülyének néz XD
2010. dec. 19. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!