Áz emberek által használt szerek is jók a macska sebének gyógyítására?
Hát szerintem nem annyira mély hogy varrni kéne, nyalogatta ő is meg tettünk köré pici betadine-t meg azzal átitatott gézt kötöttünk rá, remélem meggyógyul, ha nem akkor természetesen megyünk az orvoshoz :( :)
Köszi a válaszokat
az ember az állatok jól kipróbált működésén alapul, csak kicsit továbbfejlesztve.
Használhatod a humán gyógyszereket pláne külsőleg.
A gyógyszereket állatokon kísérletezve fejlesztik ki, szal nem árt neki.
Kutyusokhoz szokát ajánlani a Betadine-t és a körömvirágkenőcsőt, szerintem macskáknak sem árt.
Egyébként amikor az én törpenyulamat ivartalanították, össze sem varrták a sebét, sőt, gallért sem tettek rá, azt mondta a doki, hogy az a legjobb ha ő maga nyalogatja. Szerintem is az öngyógyítás a legcélravezetőbb, de ha pár nap után nem javul a bibi, vidd el dokihoz, vagy legalábbis hívd fel, hogy mi a teendő. Én is minden apró dologért felhívom, nagyon segítőkész.
Vigyétek orvossal, nézze meg mekkora, mondja meg mit javall.
Addig is macskanyállal kenegetni, tisztán, Betadin nélkül.
Köszönök szépen minden tanácsot!
A cicával már másnap orvoshoz mentünk mert kicsit be is dagadt a mancsa. Az orvos amint meglátta, biztos volt benne hogy varrni kell. a kötést tegnap elkezdte lerágni, láttam kicsit véres, nem tudtam hogy a foga miatt vagy megharapta magát, de szerencsére amikor levettem nem találkoztam semmi disznósággal :)
Holnap megyünk varratszedésre, remélem nem fog neki szétrepedni,mert aztmondta az orvos hogy a zsírt nem tudja varrni,csak a felső megvastagodott bőrt tudja összehúzni, szóval remélem nem lesz probléma...
Egyébként nyugodtan használható a betadine, mellesleg fájdalomcsillapítónak ő is algopyrint kapott szóval lehet használni az "embergyógyszert" nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!