Igaz-e hogyha a macskát behozom megszokja a meleget? Való neki? És muszáj beoltatni őket ha igen mennyi idősen?
Én speciel úgy tudom hogy az ilyen késői kiscicák elpusztulnak a hidegben. De ha van szélvédett kuckójuk, ami akkora hogy a testükkel be tudják melegíteni, akkor talán nem lesz gondd. Én a helyedben valami dobozt kibélelnék , belülről a falát is, hogy jó szigetelt legyen, és azt beraknám a kazánházba nekik.
Oltatni kell őket, első oltást 12 hetesen kapják. Ha nem oltatod be őket, könnyen összeszedhetnek valami betegséget, sok halálos macskabetegség van...
Semmi bajuk nem lenne a ki/be járástól. A régi idők paraszt portáinak macskái ezt csinálták egész életükben.
Viszont, ha egyszer beengeded, máskor is ott fog könyörögni, hogy beengedd.
A macskák szeretik a meleget. Enyém szabad kijárós a lépcsőházba, de így télen fél percnél többet nem marad ott, sőt, még az ajtót is becsukatja maga után azonnal, amikor bejött (nem vicc: odajön, megpaskolja a karomat, és odavezet az ajtóhoz, és addig áll felé fordulva, amíg be nem csukom.)
Hát érdemes kiengedni mert meg kint is tartani mert nem "fogja a szőrét megnöveszteni" ezért ha kiengeded megfázik.
Nagyon jó helye volt szerintem a kazánházba.
Nálunk is ott van igaz kb 15-20 fok van de olyan jó kis bundája van a macskámnak hogy semmi baja nincs :)
Szóval nem szabad olyat csinálni hogy "szépcica, jócica" bent tartani télen (pár hetet, hónapot) majd mikor olyat csinál vagy meggondolja magát az ember "kivágja" a házból mint azt a bizonyos macskát sz****. Mert nagy hamar kihűl.
Egyik családtagom is ezt csinálta mikor begurult a macskára kivágta pár órára a macskát télen másnapra szegény el is pusztult úgy kihűlt :(
"Egyik családtagom is ezt csinálta mikor begurult a macskára kivágta pár órára a macskát télen másnapra szegény el is pusztult úgy kihűlt :("
Jesszusom, szerencsétlen állat...Családtagod se normális, az fix, már bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!