Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hertéltessem vagy sem a 9...

Hertéltessem vagy sem a 9 hónapos cícámat?

Figyelt kérdés
Az előző cicámat nem heréltettem ki , sajnos elütötte az autó, szörnyű volt meglátni az úttest mellett a kedvenc macskámat. :( Ezért a mostani cicámnál nem tudom eldönteni, mert mindenki mást mond, hogy ha kiheréltetem ha nem akkor is el fog csavarogni sőt még rosszabb lesz. A cica anyukájának is ki kellett pakolni a méhét, mert nem tudta megelleni a kiscicáit , már a méhében meghaltak.:( A műtét után nem változott meg, és ugyan úgy csavargott, aztán egy hétre rá eltűnt. :( Szóval teljesen tanácstalan vagyok........
2010. dec. 11. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
igen, ivartalanítsd
2010. dec. 11. 21:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem ivartalanított cicám van,nőstény volt. 2 éves elmúlt. Nem csavarog el, nem ivarzik, és nem ad ki rettenetes hangokat az ivarzási időben, mivel ugye neki ez nincs.

Egér sem a házban, sem a kertben nincs.A vadászat fitten tartja, megőrizte a karcsú alakját, a 2 óránkénti evés ellenére.

Ja, kinti-benti cicc.300m2-es házat tart a felügyelete alatt, és a melléképületeket.

2010. dec. 11. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen. A kandúrom világcsavargó volt kasztrálás előtt, utána úgy megváltozott mint a kis angyal. Kasztrálás után kell nekik egy kis idő mire változnak, nem egyik napról a másikra megy, de érdemes megvárni.

Csak pozitív dolgok történtek vele azóta, újra játékos, tényleg nem csavarog, bújósabb lett és végre nem 2 és fél kiló hanem a duplája. (Nincs elhízva, nagy macska és ez az ideális testtömege.)

2010. dec. 12. 09:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Ivartalaníttasd.

Én is nehezen adtam rá magam (talált, kis kandúr), de utánaolvastam és meggyőztek az érvek. Rossz lenne ha megszeretném, nevelgetném aztán valami baja történne. Nem csak az autó, hanem a betegségek is. Olyan ez, mintha egy 18 éves fiú védekezés nélkül szexelne minden hajléktalannal, meg egyfolytában verekedne.

Az enyém nem lustult el, nagyon játékos, néha még túlzottan is (amikor a földről helyből a nyakamba ugrál hátulról).

Bár 7kg de az orvos azt mondta hogy egyáltalán nem kövér, pont jó. Most másfél éves és nagyon barátságos. Egyáltalán nem bántam meg.

2010. dec. 12. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Én véleményem az mivel még nincs tavasz ilyenkor nincs vele probléma.

Majd mikor tavasszal beindul az "élet" :) akkor el lehet vinni és ivartalanítani :)

Én úgy csináltam szegénnyel :) Egyik nap elment udvarolni a szomszéd macskához ott már tudtam mi a helyzet másnap vittem is az állatkórházba :) Másnap még elment mert benne volt a hormon de utánna a füle botját sem mozdította :)

És nem hátrány az sem hogy nem csavarog messze nem karmolják össze, nem szed össze betegségeket, nem tépi meg a kutya stb.

Úgyhogy ha nem akarod tenyészteni akkor vidd el :)

2010. dec. 13. 18:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Meggyőztetek! De ugye elaltatják előtte? Nem akarom hogy utánna engem utlájon érte! :)
2010. dec. 13. 22:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Simán kábítják. Bőven elég :)

Kap fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt :)

Semmit nem érez majd :)

2010. dec. 14. 20:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Jaj az de jó! Köszönöm a válaszaitokat!
2010. dec. 15. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!