Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnám leszoktatni 4...

Hogyan tudnám leszoktatni 4 hónapos cicámat a harapásról?

Figyelt kérdés
A cicám 4 hónapos, és ahogy nő, a harapása egyre fájdalmasabb. Egy ideig elnéztük, mert kicsi és játszik, de lassan már nem számít kölyöknek, mégis harap, ráadásul a növekedésével a fogai is élesebbek és hegyesebbek, amikkel borzasztóan fájdalmasat tud harapni.
2010. dec. 4. 15:44
 1/8 anonim válasza:
Játékbol harap enyém kb 2éves korárakinőtte,addig örülj amig nem karmol.
2010. dec. 4. 15:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Karmol is, de vágjuk a körmét.
2010. dec. 4. 16:05
 3/8 anonim válasza:

Istenem. Neked még nem volt cicád vagy mi?!:D

Minden macska harap, azért mert benne van az ösztön. Ha nagyobb lesz(1-2 éves) akkor majd kinövi.

De azért az durva, hogy levágjátok a körmét. Gondolom panelban tartjátok, és azért csináltok vele ilyet, hogy ne kaparjon szét semmit. De ezt el lehetne intézni annyival is, hogy az asztal lábára tekertek spárgát, és akkor majd azt kaparássza....

Mondjuk nekem aztán mindegy..ti cicátok...csak ha egyszer elkóborol, azt se tudja majd, hogy hogy másszon fára, vagy hogy védje meg magát..:/

2010. dec. 4. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Én kétszer anyaian megfegyelmeztem az enyémet, még 2 hónapos korában. Azóta tényleg anyjának tekint, legfeljebb csak imitálja a harapást, és karmolást, de viszont nem is állt le velem szívesen bunyózni.

A fiam elmulasztotta megszerezni nála a tekintélyt, őt mindig szívesen harapta, karmolta. 1 éves korára viszont sokat komolyodott a macsek, kitört a béke és szeretet, általános leszerelés nélkül is.

Szóval egyrészt nem biztos, hogy érdemes, másrészt 4 hónapos macskánál már nem biztos, hogy lehet követni a megfegyelmezős példámat.

2010. dec. 4. 22:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves második, nagyon kedvesen lenéztél engem! Nekem ugyan az első macskám, de páromnak már a negyedik, és még egy macskánál sem tapasztalt ilyen vad agressziót. Lehet, szerencséje volt. Azonban nem panelben lakunk, bár lakásban, negyedik emeleten, abszolút szobacica, és mivel vannak más állataink is itthon, akiket szívesen pofozott (két teknős), amíg volt körme, megkérdeztük az állatorvost, aki levágta, és megmutatta, hogy lehet, s mondta, havonta egyszer-kétszer abszolút lehet vágni. Köszönöm az okoskodást még azért is, hogy tegyünk fel kaparót, amin reszelheti. Nos... van, de ennek ellenére mindenbe belekapott. Elég néhányszor levágni a karmait, és megszokja, hogy nem tud karmolni minket. Ez így is van már most valamennyire.

Kedves harmadik, köszönöm a kedves választ. :-) Remélem, hasonlóan fog alakulni a helyzet nálunk is. Amúgy azt mondták, hogy majd ivartalanítás után is már megnyugszik valamennyire.

2010. dec. 5. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor harap, két ujjal koppints a szájára és határozottan szólj rá, hogy "nem szabad". Az is használ, ha a nyakán megfogod a bőrét és kicsit megrázod, mint az anyamacska, szintén határozott hangon rászólva. A körömvágáshoz csak annyit szólnék, mi úgy hoztunk egy mentett cicát,hogy le volt vágva a körme. Olyan kis suta volt szegény, nem tudott rendesen le és felugrani a székre, mi aztán nem vágattuk le. De ez mindenkinek a saját dolga, vágja vagy sem.
2010. dec. 5. 15:58
 7/8 cintikebabby válasza:

Szerintem nem

Igazán normális ha egy macska harap... Harap mert játszik az más! De az én kiscicám már durva néha a mai nap is izombol a karomba harapott és elfutott rácsapok a fenekére de mint aki ki nevet semmi hatást nem vált ki ha negszidom mint aki fel se fogja! Valamit ki fogok találni mert ez nem normális hogy olyan erővel harap belém a tűéles fogával hogy elsirnám magam! Természetre egy halál jófej cica tündéri tud lenni de mintha valami rá jönne ilyenkor rohangál mindent kiborit és harap meg támadó állásba jön felém! Amúgy Ragdoll a cica fajtája Azt is hallottam hogy a macskákra nem hat a nevelés ők nem úgy fogják fel mint pl a kutyák akkor mit csináljak???

2014. jún. 12. 21:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Kipróbáltam amit a 6-os írt. A grabancrázós dolog nem vált be. A rákoppintós kb 10-re. Láttam rajt, hogy elszégyelte magát. Ki is ment a szobából. 9hetes még csak, de egyre durvábban harapott és karmolt időnként. Amúgy bújos, tündéri kiscica de tiszta seb már a kezem. Muszáj volt valamit tennem. Remélem beválik.
2023. okt. 22. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!