Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskának Smecta-t, ha más...

Macskának Smecta-t, ha más nem használ?

Figyelt kérdés
Nem őrültem meg, nem megmérgezni akarom őket, de mikor rájuk jön a hasmars, az Isten se kezeli ki őket. Hiába járkálunk naponta az állatkórházba, már a létező összes gyógyszert kapták, de semmi nem használ. Időnként előjön a giardia, azt sikerül visszaszorítani, de amikor csak úgy hasmenést kapnak, hetekig tart, mire rendbe jönnek. Nekem meg eszembe jutott, hogy egy rokonom Smecta-t ad a kutyájának, mikor beteg és az mindig rendbe hozza. Megkérdezzem a dokitól, max. teljesen hülyének néz?:)
2010. dec. 1. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát mindenképpen kérd ki orvos segítségét.

DE: ha hetekig tartó hasmeés tör rájuk időszakosan, az semmiképp se normális. Mivel etetitek őket? Kijárós cicák? Esetleg hozzáférhetnek olyan növényhez ami mérgező? (pl diffenbachia) Lehet ételallergia is. Ha eddig nem tudott az orvos a végére járni, keressetek másikat.

2010. dec. 1. 23:39
 2/6 anonim ***** válasza:
hörcsögnek volt h széntablettát adtam
2010. dec. 1. 23:42
 3/6 A kérdező kommentje:
4 orvos kezeli őket, rendszeresen küldenek "anyagot" a laborba is, de a giardián kívül semmit nem találnak. Nem járnak ki, nem esznek növényt, csak sajnos egymást fertőzik oda-vissza, de valahogy talán így is ki lehetne őket kezelni. :S
2010. dec. 1. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:

nekem az állatorvos mondta a megmentett cicának hazafelé vegyek Smectát a hasmenése kezelésére. fecskendővel nyomtam a pici szájába.

tehát nyugodtan adhatsz nekik.

2010. dec. 2. 12:41
 5/6 anonim válasza:
Nekünk is mondta az állatorvos, mikor a pici cicánk az első szuri után olyan hasmenést kapott, hogy óránként az alomba járkált, hogy fött rizsbe keverjünk neki smectát, vagy Bolus adstringens-t. Szerintem nyugodtan adhatsz nekik.
2010. dec. 3. 09:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Mennyit adhatok nekik? Nem akarom túladagolni, már felnőtt macskák.
2010. dec. 3. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!