Mit csináljak a macskámmal? (pisi ügy)
macskámmal(hím) már régebben voltak olyan problémák, hogy ide-oda pisilt, pedig elvileg szobatiszta.
Azóta ivartalanítva volt, és - legalábbis a lakás részben - nem pisilt be. De ma állítólag mint egy őrült berohant a szobámba, és állítólag majdnem rápisilt a kva drága szőnyegemre(csak időben elzavarták), pedig 4 év alatt az én szobám volt az egyetlen, ahova soha nem pisilt/(kakilt). A szobám mellett van a fürdő, ahol az alomtálcája is van, és mégis oda akarta vizelni. Most az egész család tök pipa, azt hitték már nem lesz vele ilyen gondunk. Mit csináljak vele?:(
Figyelj, ez ezer probléma miatt lehet, én felsorolom, viszont csak te tudhatod...
1. későn lett ivartalanítva és nem szokott le teljesen a jelölésről
2. koszos volt az alom /újfajta almot használtatok
3. fel van fázva (az én egyik cicám attól felfázott hogy az ablakpárkányon ült csukott ablaknál, ilyenkor nem tudják visszatartani, ha pl csukva a fürdőszoba ajtaja valamiért, még kis ideig sem)
4. valami stressz érte a cicát, változás állt be az életviteletekben
5. új a szőnyeg, és egész egyszerűen meg akarta jelölni
Mi segíthet? A probléma kiküszöbölése, Feliway párologtató, macskariszató/macskamenta használata, több foglalkozás, játék a cicával, a cica figyelmének lekötése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!