Mi értelme van a csilingelős macskanyakörvnek? Nem hülyül meg tőle a macska?
Ez a csilingelő nekem eszembe juttatja a gyerekkoromat, amikor még a gyerekek diót húztak a macska lábára...
Visszagondolva nagy szemétség volt, mert szegély macska addig futott, amíg el nem pusztult...
Van egy történetem erről a csilingelős macskanyakörvről.
Ahol lakom pár utcával lejjebb van egy nősténymacska aki egy baleset miatt csak 3 lábbal mászkál.Az ő nyakában ilyen nyakörv és szegényke amikor tüzel a környék összes kandúrja őt kergeti..Hiába bújik a kocsik alá,vagy bárhová, a csilingelés miatt állandóan megtalálják..
Néha annyira lehet mosolyogni,hogy elöl rohan a 3 lábú nőtény hangosa csilingeléssel,és mögötte 6-8 kandúr nyávogva követi...
ár szóltak a gazdájának,hogy vegye le a nyakáról,mert szerencsétlen macskát az is megdugja aki nem akarja..:)
Persze nem a csengőm miatt, hanem mert hallják, felismerik, hogy a csilingelés egy dughat macskához tartozik.
Ez az utolsónak ment.
A kérdezőnek: igen, utálja. De már olyanról is hallottam, hogy a macska kitapasztalta, hogyan vadásszon úgy, hogy ne csilingeljen.
ma 16:47
Látom nem olvastad el figyelmesen mit írtam.
Amikor TÜZEL a csilingelés miatt hiába bújik el ,megtalálják a kandúrok.VAGYIS : akárhová bújik.menekül a nőstény,rögtön meghallják,hogy csilingel,és futnak is utána..A macskáknak elég kifinomult hallásuk van..Egy ilyen csengő szinte ordít nekik..
Én annak a nyakára tenném a nyakörvet aki kitalálta a macskáknak ezt.
Tök mindegy, hogy csilingel vagy sem a nyakörv, nagyon baleset veszélyes a macskára nézve.
Bármikor bárhová felakadhat, pl amikor a fára mászik egy kutya elöl. Felakadhat egy ágra, és már fel is akasztotta magát a szerencsétlen.
Én mindenkinek azt szoktam tanácsolni hogy inkább felejtse el a nyakörvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!