Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van itt olyan, akit még...

Van itt olyan, akit még sohasem karmolt vagy harapott meg a macskája?

Figyelt kérdés

febr. 16. 21:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szándékosan, fájdalmasan csak az egyik, akit vadan találtunk, befogadtuk és időnként megijedt tőlünk, de ez teljesen oké. Sokat szelídült, de sohasem lett olyan szelíd, mint a kiskorától nálunk lévő cicánk.
febr. 17. 08:52
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
Ó, a karom úgy néz ki, mint egy amatőr késdobálónak :D Nem agresszióból csinája, hanem egyrészt nagyon játékos, másrészt gyökér: követeli a simit, de nagyon érzékeny a bőre, két simogatás után harap.
febr. 17. 09:21
 13/18 anonim ***** válasza:

#9 06:53

Habitustól függ, mennyire karmolnak.

A vadabb, talán inkább hím macskáknál inkább fordul elő, ha rossz helyre nyúlsz - van, amelyikük érzékeny bizonyos testrészeikre, pl. farkát és hátsó lábait ne fogdosd, mert könnyen megtorolja...

...de nem ez a jellemző, általában nem karmolnak, olyan macska is van, aki gyakorlatilag soha, legfeljebb a játék hevében, esetleg önfeledt dagasztáskor "bököd", de az nem olyan jellegű karmolás.

Ha idegen macskát elkapsz, az biztosan fog karmolni és harapni, mert szabadulni akar... de saját macskánál nincs erre szükség, max. durvább-finomabb jelzéseket ad, hogy engedd már el.

febr. 17. 09:48
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
Az enyém nem. Ha a játékot nem vesszük számításba, akkor soha. Olyan kis szelíd cica volt 😢
febr. 17. 12:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen nincs, mivel a macskák így játszanak. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan vérző sebeket okoz és átharapja a kézfejedet :D

Óvatosan csinálja, nem úgy, mint amikor vadászatnál a zsákmányra megy rá. Nem okoz sebet, maximum véletlenül. Nekem is van ragdollom is, mint egy korábbi válaszolónak, játékból ő is elkapja a kezemet és megfogja a karmával, rágcsálja mint bármelyik házimacska, de nem fejt ki olyan erőt, hogy tényleg fájjon vagy sérülést okozzon. A házicicám ugyanígy játszik.

febr. 17. 12:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Gyerekként a semmiből a hátamnak ugrott nagymamám barátnőjének a cicája, és végigmarta az egészet. Rá sem néztem,meg sem mozdultam, csak ültem a padon, és hátulról nekemszaladt. Kb 5 éves voltam. Sztem 15 évre elegem lett a macskákból,akkora traumát okozott.

Aztán a neten lévő támadó macskás videók sem segítettek.

Mostmár a sajátom mellett persze tudom, hogy nem mindegyik ilyen vehemens, de a rossz tapasztalat sokáig bennem maradt. 😁

febr. 18. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:

#13 15:05

Idegen macska tud meglepetést okozni, egyrészt a természetéből fakadóan, másrészt a helyzet miatt.

pl. volt rossz tapasztalata hasonló korú gyerekkel, vagy valamiért áldozatnak / veszélyforrásnak nézett... tehát lehettél betolakodó a szemében, vagy valaki, akit "meg kell fogni"...

Volt olyan cicám, aki biztosan nem csinált volna ilyet, és olyan is, akinél benne lett volna a pakliban...

Simán nézhetett betolakodónak...

Ezzel együtt nem jó ilyen traumát átélni, mások kutyával kapcsolatban is éltek át hasonlót.

Nem tudom, mennyire volt sejthető ez a felnőttek számára a macska ismeretéből... talán ilyen mértékű támadásra azért nem igazán számít az ember, de azért figyelhettek volna a felnőttek kicsit jobban... eleve egy 5-éves alapviselkedése nem igazán macskabarát, különösen, ha nincs neki otthon háziállata (és a macska sem tanulta meg kezelni), akkor túlságosan durván is közeledhet az állat felé... függetlenül attól, hogy nyugodtan ültél, ez is lehet probléma általánosságban.

febr. 18. 16:21
 18/18 anonim ***** válasza:
csak játék közben
tegnapelőtt 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!