Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nyalogatja a macskám...

Miért nyalogatja a macskám véresre magát?

Figyelt kérdés
Van egy macskam azt tudni kell nem bentiről beszélünk kicsi kora óta járkál be az udvarunkra és én előszeretettel etetem egyik nap észre vettem hogy hiányzik a farka tövéről a szőr és ma amikor vittem neki ételt már véresre volt nyalogatva. Valakinek esetleg valami tipp hogy mit kenjek rá vagy egyáltalán mi lehet ez?

tegnap 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Fogd be és vidd állatorvoshoz. Lehet, valami parazita.
tegnap 13:25
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Semmit ne kenj rá. Vidd orvoshoz.
tegnap 13:36
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Allergiánál előfordul, hogy véresre nyalja magát, mert viszket a bőre. Ezt nem otthoni krémekkel kell kezelni, az legfeljebb a tünetet kezel, de nem oldja meg a problémát. Ilyenkor orvosnak kell kivizsgálni és megállapítani, hogy mi okozza.

Ha allergiás egyébként esélyesen benti macskát kell belőle csinálnod a tünetek enyhítéséhez, az allergén megszüntetése mellett.

tegnap 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Annyit fűznék hozzá az előttem írókhoz, hogy egyáltal nem biztos, hogy a nyalogatás az ok, és a seb az okozat...

Vidd orvoshoz, csak úgy kaphat megfelelő kezelést!

tegnap 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Állatorvos mit mondott?
tegnap 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mienk is elkezdte 10+ évesen. Millió oka lehet. Az orvos azt mondta, a tananyagban az első helyen a pszichikai dolgok vannak. Változás az életben, új háziállat meg millió dolog.

Második helyen a táplálkozás van.

A mienk kapott valami injekciót, ami pár hétig hatott, aztán megint kezdte. Akkor kapott valami erősebbet, itt az orvos esetlegesen poradkára és hasonlókra gondolt, azt mondta ezzel remélhetőleg jól lesz , de ha visszajön akkor kell valami rendszereset keresni, ami nem olyan erős. Ősz óta, kb 6 hó telt el, most kezdi nyalni magát megint, de nem véresre, csak hiányzik 2 foltban a szőr. Holnap megyünk dokihoz megint.

tegnap 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet bűzmirigy gyulladás is. Enyémnek volt, a dokink azt mondta, macskánál, ő a 30 év alatt csak néhánnyal találkozott. Kinyomta, rendbe is jött. ( egyébként ha viszem valamelyik cicánkat hozzá a szokásos oltáson kívül, ált, ilyen érdekes problémánk van, ahogy mosolyogva megjegyezte: magunknak igen érdekes macskáik vannak :) )
tegnap 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!