Hol végeznek macskán köröm eltávolítást?
Karomeltávolítást (karomtalanítást) sehol nem végeznek, mert az tiltott eljárás itthon. Ugyanis az a gyakorlatban azt jelenti a cica fiziológiájából kifolyólag, hogy az utolsó ujjperceket vágnák le az összes ujján. Iszonyú fájdalmas utána újra megtanulni járni, nem szolgálja a macska érdekét, csonkítás.
Ellenben, hogy ne akadjon be mindenhova, karmot visszavágni otthon is tudod egy megfelelő karomvágóval, ennek mikéntjét bármelyik doki megmutatja. Rém egyszerű egyébként: annyi a lényeg, hogy ne tövig vágd a karmot, hanem csak azt a részt, ahol fehéres, átlátszó. A cica karmában egy ér húzódik, abba nem szabad belevágni, ez sötéten látszódik a karom belsejében.
A másik lényeges, amit már említettem, karomvágót kell venni - az emberi körömcsipesz nem alkalmas, az ugyanis kilapítja a körmöt, úgy vágja le, de a macskakarom hengeres, az tövig szakadhat tőle, ha lapítani próbálod. Nem nagy tétel egyébként szerencsére. :)
Az elején lehet, hogy keveset tudsz csak csippenteni, de a rövidebb karommal az ér is visszahúzódik a karomban, legközelebb már szebben tudsz majd manikűrözni. 3-4 hetente érdemes nekiesni, de ha beleakad szőnyegbe, bútorba, abból biztosan tudható, hogy túl hosszúra hagytad nőni.
Az én macskám ugyanígy van, mindenhonnan elküldtek hogy ilyet nem csinálnak. Feladtam, levágom neki, majd minden nap ellenőrzöm mi a szitu.
Azt kéne megérteni azoknak akik azt írják hogy állatkínzás, meg ilyenek, hogy nem a körmökkel van a baj hanem a lábujjakkal! Azzal a probléma nincs megoldva hogy a körmöket levágjuk, nem is lehet olyan rövidre vágni eleve ami ezt megoldaná. Ha a lábujjai szanaszét állnak és ahogy megy dől minden irányba akkor ott szerintem is ez a “kegyetlen állatkínzás” jelentené a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!