Kezdőoldal » Állatok » Macskák » FIV-es macska: fogkőleszedés,...

FIV-es macska: fogkőleszedés, foghúzás?

Figyelt kérdés

Augusztusban került hozzánk ez a beteg cica, akit kidobott a szomszéd. Egyből elvittük orvoshoz, kiderült, hogy FIV-es. Helyrejött, szépen hízott, jól eszik általában, csak sajnos gyakran előjön nála az ínygyulladás, szájfájdalom. Ezáltal folyik a nyála, nincs étvágya ilyenkor. Többször voltunk vele az állatkórházban már, azonban csak a tegnapi vizsgálat során mondta a doktornő, hogy szörnyű állapotban vannak a fogai és bódításban fogkőleszedést javasolnak vagy foghúzást.

Nem tudom hogy döntsek, vállaljuk-e ezt be. Borzasztóan félek, hogy nem fogja bírni a bódítást, illetve tartok a foghúzástól is.

Akik voltak ilyen helyzetben, tudnátok tapasztalatot írni?

Hiába kis beteges, annyira megszerettem őt és bármit megadnék neki. Nem akarom elveszíteni. Most is az ölemben fekszik, aranyos, bújós macska. Megszakad a szívem miatta. :(

jan. 19. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Pontosan mitől félsz, miért nem akarod kezeltetni a beteg macskádat? Miért gondolod, hogy a FIV befolyásolná a bódítást?
jan. 19. 18:52
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Bocsi, de mi köze a kettőnek egymáshoz? FIV-es, vagyis fertőzésekre jóval hajlamosabb, de nem szívbeteg, hogy rettegni kelljen a bódítástól. Ha nem teteted rendbe a fogait, a mostani "eszik általában"-ból az lesz, hogy nem eszik, lefogy, legyengül és ennyi volt. Szedd össze magad!
jan. 19. 18:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Mert olyan kis gyenge sokszor szegény, félek nem kel fel a bódításból. Akkor annál még a jelenlegi helyzet is jobb, mint ha elveszíteném.

Eddig is kezeltettem a beteg macskámat. Több mint 100 ezret költöttem már vizsgálatokra, gyógyszerekre, vitaminra. Csak az is bosszant, hogy augusztus óta egyetlen orvosnak sem tűnt fel, hogy ennyire rosszak a fogai. Folyton csak gyulladáscsökkentőt vagy antibiotikumot kapott ami ideig óráig hatott.

A szomszéd pont azért dobta ki, mert nem akart rajta segíteni.

jan. 19. 18:58
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

Kérdezd meg, hogy milyenek az esélyei.

Ha a szakmai véleményük szerint túl magas a halál kockázata, kegyelmesebb lenne eleve elaltatni, akkor ezt mondani fogja.

Altatásnak mindig van kockázata, ezt is mondania kell, mert ha félre megy, és elusztul közben, akkor ne pereld be őket.

A esély soha nem 0, még embernél sem. Teljesen egészséges vagyok, amikor engem operáltak, nekem is mondták, hogy van egy nagyon nagyon pici esélye, hogy nem élem túl.

jan. 19. 19:00
 5/12 BécsiFehér ***** válasza:
73%
Altatás előtt vérvizsgálatot kellene csinálni (vese-, májfunkció) de azt nálunk általában kihagyják, gondolom a pluszköltségekkel nem akarják a gazdát terhelni. Esetleg kérj ilyet.
jan. 19. 19:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Egy hétig kell szednie a gyógyszereket, aztán egy hét múlva kell visszavinni vérvételre és fogkőleszedésre.

De már tiszta ideg vagyok, mert most este nem akar enni.

Délben evett egész sokat utoljára.

Apukámat 3 hónapja veszítettem el. Megöl a stressz így is amiatt, plusz még ez is. Aggodom a cica miatt is. Csak a baj, baj hátán...

jan. 19. 19:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi egyébként a véleményeket, rendesek vagytok!
jan. 19. 19:42
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Ilyenkor igazából mindegy mit, csak egyen. Adhatsz neki jobb, alutasakos kaját, az is kalória.
jan. 19. 22:05
 9/12 BécsiFehér ***** válasza:
73%
Próbálj megnyugodni, a macskák érzékenyek a gazdájuk idegállapotára. Adj neki fájdalomcsillapító Meloxidyl oldatot, az 24 órán át hat, ha nincs fájdalma, nagyobb esélyel eszik. De ez csak átmeneti megoldás.
jan. 20. 00:45
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!

Valóban megérezheti, ha szomorú vagyok. Tegnap mikor sírtam este, csak nézett rám nagy szemekkel.

Nem akarom megijeszteni, csak borzasztóan aggódom érte. Bármit megadnék azért, hogy jobban legyen.

jan. 20. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!