Mit érez a macska az iránt az ember iránt, akinek az ölébe egyből felugrik, elhelyezkedik, majd elkezd mosakodni?
Két külön helyen laktam, volt, h a szomszédba is átvittem a macskám, de kizárólag mindig hozzám bújt és nekem dorombolt. Velem aludt, hozzám bújt, ha tvztem, ha gépen játszottam. Sőt!
Amikor lázas beteg voltam a fejem köré feküdt és dorombolt, h meggyógyuljak.
Szereti. De ez természetesen nem emberi értelemben vett szeretet, hanem fenntartásokkal kezelt.
Viszont lehet érdek nélküli, ahogy egy testvére iránt is érezhet a macska, amelyik soha semmi hasznot nem hajtott neki, csak ott volt, és dorombolt neki, meg nyalogatta.
Én nem szoktam etetni a macskákat, csak mondjuk havonta egyszer, mégis, az egyikük a családból csak hozzám szokott magától odajönni, és dörgölőzve dorombolni, meg várni, hogy felvegyem. Mondjuk, ez sokat van távol, még az is lehet, hogy valamelyik szomszédot is gazdájának tekinti, de az biztos, hogy itthon annak nem dorombol, aki rendszeresen eteti, csak nekem, akit nem nagyon tud összekötni az élelemmel, csak a simogatással.
Pedig a 3-as hozzászolónak igaza van hiába pontoztátok le. A macska érdekből van az emberrel, igazi érdekállat. Nem olyan mint a kutya. Erről vannak is jó mémek a neten. Ime az egyik.
A kutya és a macska néz ki a ház ajtaján. Egyszer csak jön haza a gazda.
Kutya:
Hurrá, itt a gazdi. Tudok vele majd jókat játszani.
Macska:
Szolga, késtél.
7
Ez így ebben a formában egy baromság.
A kutya ugyanannyira érdekállat, csak neki a programjába az van beleírva - sok évezredes tenyésztés által -, hogy akkor kap enni, ha jópofizik a gazdival. Amelyik nem ilyen volt, abból ruha készült, évezredeken keresztül. Vagy megették, amikor épp nem volt más, csak a legcukibbat hagyták meg, amelyik legnagyobb igyekezettel nyalta a gazdi lábát. Ennek ellenére a mai napig is sok kutya megtámadja a gazdit vagy családtagot, ha úgy érzi, hogy neki épp ettől lesz jobb az élete, hogy feljebb tud kerülni a rangsorban.
Ahogy a kutyák közt, úgy a macskák közt is óriási egyéni különbségek vannak. Csak a házimacskák nem cukiságra lettek kitenyésztve, így csak annak dorombolnak etetési időn kívül, akit tényleg kedvelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!