Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet kisebb papagájt összeszo...

Lehet kisebb papagájt összeszoktatni macskával hogy szeressék egymást?

Figyelt kérdés
jan. 15. 00:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan lehetséges, de nem igazán próbálkoznék vele, ha tényleg szeretnéd megtartani a papagájt. Egy igazi panelmacska tartójaként, aki tényleg a nullához közeli vadászösztönnel bír, még az én kényes hercegnő kismacskám is durván rá tud izgulni a madarakra az ablakban.

A macskák elég megbízhatatlanok ilyen szempontból, meg tudja tanulni a dolgokat, amiket nem szabad csinálnia, mert rászólunk, de sajnos ha nem tartjuk állandóan szemmel akkor ugyanúgy csinálják. Én évekig hittem, hogy az én jól nevelt macskám sosem mászik fel az asztalra, nem iszik bele a poharakba, egészen addig ameddig nem találtam apró tappancsnyomokat a pulton. Amikor látom eszébe sem jut felmenni, de amikor nem, állandóan ott bandázik, szaglászik és fogyasztja a kinthagyott javakat. Na ezt tudom elképzelni a madárkával is.

jan. 15. 11:02
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Kb úgy mint a cápát a többi hallal :D
jan. 15. 11:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Papagájt mondjuk alapból nem is tarthatsz egyedül, mert (faj)társas állatok.

A macska pedig állandó stresszt jelent majd neki, az fix, és ő is a macskának.

jan. 16. 08:32
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

A macska is társas lény, kell neki valaki akit kolónia társnak érez. A macskák természetben együtt alszanak, mosdatják egymást, kalákában nevelik a kiscicákat, játszanak, figyelik egymást wécézés közben.

Jót tesz neki, na van vele másik állat aki ezt a szerepet kitölti, akit családnak érez. Az embereket is ennek veszik.

A madarat nem, az max zenés vacsora.

jan. 16. 10:05
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

14.

Azért nem egészen. A macska szereti a társaságot, sok cica össze is tud gyűlni, de nem gondolkodnak falka-rendszerben, a legtöbb nagymacska is magányos életet folytat, max a kölykök vannak az anyaállattal pl. a tigriseknél. Ettől még van, hogy több is van egyhelyen, ha ott a kaja vagy a víz, de annyira azért nem az jut eszembe, hogy a macska ne lenne meg más macskák vagy akármi más társasága nélkül. (Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kedvelnének más macskákat vagy embereket, de szerencsére nem olyan idegesítőek, mint a kutyák, akik képtelenek meglenni irányítás, parancs, fenyítés nélkül)

jan. 16. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem vadásznak együtt, nincs kiforrott családi rendszerük (mint pl. a farkasfalkák, ahol a gyerekek maradnak pár évet segíteni, és együtt vadásznak) magányos vadászok.

De "pihenéskor" kolóniákba verődhetnek. Gondozzák egymást, összebújnak (Összekeverik a szagukat is ilyenkor, ami náluk nagy dolog. Látnád, az enyém milyen vehemensen nyalogatja magát, miután megfogdosta a csúnya rossz állatorvos) és az anyamacskák sokszor közösen nevelik a cicáikat. Összebújnak egy "fészekbe", és mindegy, hogy melyik kiscica melyiküké, az összeset ugyanúgy gondozzák.

jan. 16. 10:41
 17/20 anonim ***** válasza:

15, a nagymacska az tök más állat mint a házimacska. Ezt ne hozzuk ide, nem releváns, pláne, hogy a szociális habitus teljesen más oroszlánnál, gepárdnál, tigrisnél, még a nagymacskák közt sincs egységes dinamika.

Az meg, hogy a házimacska kicsi, szintén változtat a dolgon. Ők a táplálék lánc közepén vannak, nem a tetejéhez közel.

A házimacska egyedül nem érzi jól magát igazán, valamennyire tudod pótolni egy másik macska jelenlégét, de ha magányos, attól megbolundul.

jan. 16. 13:45
 18/20 anonim ***** válasza:

"de ha magányos, attól megbolundul."

Akkor én jókat fogtam ki, mert mindig elszórakoztatta magát mindegyik, órákig elvadásznak bogarakra, sok-sok alvás... Ha egy helyen vannak inkább verekedés lesz belőle. Ezért nem is nagyon van egy helyen...

jan. 16. 13:50
 19/20 anonim ***** válasza:

18, Bár játékkal, emberi, esetleg pl kutya társasággal sokminden pótolható, de azért egy szobamacskának vannak igényei.

A magány meg a depresszió azért a cica habitusától is függ hogy néz ki.

Vannak amik totál ráfüggenek a gazdira, jönnek veled pisilni, fürdeni, folyamatosan az arcodba tolja a fenekét, rádmászik, nyivákol ha nem lát.

A túl sok alvás lehet a depresszió jele egy macskánál. Pont úgy mint az embernél is, ha valaki alig tud kikelni az ágyból, az nem egészséges.

Aztán van olyan is, hogy neurotikusan összevizeli a házat, megrág mindent, agresszív lesz, tör-zúz, harap, karmol.

jan. 16. 14:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Az együttélésről egy vicc jutott eszembe! Az állatkert igazgatója dicsekszik, hogy a az állatkertében a farkas meg a bárány egy ketrecben él. Megkérdezi az egyik látogató, hogy ez tényleg működik?

-Igen, feleli az igazgató, de a bárányt időnként cserélni kell!

febr. 7. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!