Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A fára mászni képes nagymacska...

A fára mászni képes nagymacska fajokat milyen praktikákkal tartják bent a kifutóban?

Figyelt kérdés

Kezdjük azzal, hogy tudom, hogy létezik macskabiztos kerítés és kifutó, nem kell mindenkinek elmondania, de sokan ezek működésében nem hisznek, többen vannak az ismerősi körömben, akik szerint a macskákat nem lehet korlátozni, mindenképp megtalálják, hogy hol jutnak az utcára (én nem vagyok ilyen, mielőtt bárki beszólna).

Ellenben a legtöbb nagymacskafaj kifutója, általában felül nyitott és több állatkertben tartott faj is tud mászni. Ezek ellenére mégsem hallani olyanról, hogy egy-egy leopárd, jaguár kimászott volna a kifutóból, valahogy megoldják, vagyis fizikailag lehetséges őket benn tartani. Ráadásul hogy ezt tetézzük megfigyeléseim szerint nem is határolja az egész kifutót üvegfal, hanem igen nagy része drótkerítés szokott lenni.

De hogy ne csak a nagytestű macskafélékre hivatkozzunk, gyakran a mosómedvék, vöröspandák, de több majomfaj kifutója is nyitott felülről mégsem szökdösnek ki.

tegnap 20:24
 1/2 anonim ***** válasza:
96%
A kerítések teteje befelé "hajlik", és igen meredek, nem tudják átmászni + villanypásztor is lehet benne. A fák törzsének egy pontján ugyanúgy van ilyen körgallér, vagy elég távolságra van a kerítéstől. Az árok+ betonfal ugyanígy jó megoldás szokott lenni, bár azt inkább nagyállatoknál használják (orrszarvú, elefánt, víziló).
tegnap 20:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Nyíregyházán vízzel van körbevéve az oroszlán kifutó. Rács nincs. Még 1x sem jöttek ki...
ma 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!