Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicával vért adni?

Cicával vért adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Sokszor jön fel poszt, hogy sürgősen vérre van szüksége egy beteg cicának.

Imádom a macskákat, összeszorul a szívem ha szenvedő cicát látok, és nyilván szívesen segítenék.

Van egy egészséges (lekopogom) cicám, 5 kiló, gond nélkül adhat vért.

Viszont ugye ez a cicán végzett procedúra, nem rajtam. Amikor én megyek vért adni, pontosan tudom hogy miért taperol egy random idegen, mi történik, és hogy miért történik (olyan jó érzés SMS-t kapni)

A cica, aki fosik a rendelőben, viszont nem tudja hogy mi van. Nem tudja, hogy az állatorvos nem poénból bökdöste a begyulladt fülét anno, nem tudja hogy miért került oda, arról meg végképp fogalma sincs hogy a modern orvostudománynak hála át tudjuk tenni a vért az egyik macskából a másikba, úgy, hogy ezzel jól is járjon.

Szóval ha belemennék, akkor szerencsétlent megkínoznák (beletartozik a pszichológiai trauma :D ) úgy, hogy önként sose menne bele.

Viszont a másik gondolatom az, hogy ha ne adj Istem vérre lenne szüksége, akkor neki is kellene egy donor. Egy hős.

És biztos van az a mennyiségű sajtos falat, amiért elfelejti az egész traumát.

De ugyanakkor semmi beleszólása nem lehet abba, ha én kitalálom, hogy tűzpárnát csináltatok belőle

Nektek mi a véleményetek?

jan. 9. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

Nem felejtik el a tramuát. Nekem alapból, ha már előkerül a macskahordozó már menekül, mert tudja hova fog menni.

Én nem vinném el a sajátomat vért adni.

jan. 10. 00:21
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Te ismered a macskád, ha fél az orvostól ne erőktesd. Az enyém halál nyugodt volt, jól bírta hogy taperolják, szurkodják, csak egy kicsit volt feszült. Még ezzel a kicsit feszüléssel is átgondolnám, hogy vigyem vért adni, "feleslegesen" stresszelni, nemhogy még egy olyan macsekot, aki retteg a dokitól
jan. 10. 07:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém már volt vért adni. Nyugtató nélkül csendben tűrte a vér adást, az utána lévő fél óra infúziót is.

Semmi traumát nem okozott neki, azóta is magától ugrik a hordozóba, és amikor állatorvosnàl vagyunk is nyugodt, még dorombol is. :)

jan. 10. 10:11
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nálunk minden alkalommal úgy néz ki az állatorvosi vizit, hogy a doktor leszedi a hordozó tetejét, és benne az amúgy 5 kilós, szép termetű házipárduc kiscicává húzza össze magát. Tényleg, mintha tévedésből egy másik macskát hoztam volna el :D

A procedúra után (kórlapon úgy szerepel az amúgy barátságos cicám, hogy "élénk és harcias", ez mondjuk akkor íródott, amikor fülatkától begyulladt a füle) pedig hussan vissza a dobozba. A dobozt amúgy szereti, biztonságos helynek tekinti, nem pedig taxinak az állatorvoshoz.

jan. 10. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne tedd ki ilyen stressznek, nem az a jószág, akit érdemes.
jan. 10. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon utálja, akkor én nem tenném ki ennek. Egy nyugis cicával simán, ha nem szereti akkor inkább ne. A bajba jutott cicának ismerősi körben vagy a poszt hatására biztosan találnak vért, a legjobb barátom macskájáért én is megtenném, de ismeretlenért nem stresszelném a sajátomat. Sajnálom, lehet ez morálisan rossz döntés, mert szegény ártatlan macska ugyanúgy nem tehet róla, de én itt meghúzom a határt.

Végülis a te döntésed, ha valóban egészséges a macskád, akkor különösebb egészségügyi kockázata nincsen.

jan. 11. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit tartasz fontosabbnak, egy másik macska életének megmentését, vagy a te macskád konfortzonában tartását? Ennyi a összes kérdés, a választás a tiéd, és nincs rossz válasz.
jan. 11. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!