Macska bolhás lett?
Figyelt kérdés
Sziaisztok! Ma észre vettem egy pici bolhát a 100%ig benti cicámon. Tudom hogy mi is behozzuk stb és előfordul. A kérdésem hogy belőle hogy tudnám kiírtani azon kívül hogy mindig be van cseppentbe bolha írtóval. 1x próbáltam fürdetni lassan, nem erőszakosan de lehetetlen. Gondolom neki sem jó íhy és nekünk sem kellemes ha hullajtja a kis jószágokat. Esetleg van olyan megoldás amihez nem kell víz? Válaszolat és építő kritikákat köszönöm.tegnapelőtt 15:40
1/3 anonim válasza:
Nem csak a cicát kell lekezelni bolhairtóval, hanem a fekhelyét is, mert vissza fertőződik. Vannak bolhairtó porok például, ami pont erre való.
2/3 anonim válasza:
Van bolhairtó tabletta macskáknak, egy hónapig jó. Nekünk jobban bevált, mint a csepp, viszont eggyel nehezebb beadni (persze ha figyelembe veszem, hogy a cseppet szinte soha nem sikerült rendesen rátennem a macskára, akkor véleményes, hogy melyik nehezebb). Elvileg ha beleteszed a macska ételébe, akkor simán megeszi, gyakorlatilag nálunk a kisebbik cica kiköpi, úgyhogy neki "erővel" kell beadni. Hatásos a kullancsok ellen is, bár ez téged nem érint.
Credelio-nak hívják, és vényköteles, úgyhogy állatorvossal beszélj, ha ilyet szeretnél.
3/3 anonim válasza:
Amit még javaslok: van az. ún. porfésű, ami nagyon sűrű fogazatú. Naponta többször fésüld át gondosan, a fésű fogai közé beszorul a bolha, össze tudod nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!