Teljesen vörös anyamacskának lehet hófehér kölyke?
Figyelt kérdés
Egy képen láttam, és kíváncsi vagyok, hogy tényleg az övé-e.jan. 1. 15:15
11/18 anonim válasza:
#10 Mondjuk nem két allélből áll egy gén meg az sem biztos hogy egyetlen gén határozza meg a színt. Ez a 25%-os okoskodás kb. arra jó, hogy gimiben bevezessék az embert a legprimitívebb genetikai modellbe, ami már a zöld szemeket sem képes megmagyarázni az embernél. :)
12/18 anonim válasza:
#11 Én egy szóval sem mondtam, hogy két allélje lehet egy génnek. Én azt mondtam, hogy mindkét szülő hordozhatja a fehér színért felelős allélt. Bár abban valóban igazad van, hogy a szín az pont egy többgénes jelleg, vagyis nem írható le az öröklődés gimis biológiával.
13/18 anonim válasza:
4!
Kutyáknál is lehet több apa,ha több kannal párzott a szuka. És nem csak állítólag, hanem a valóságban.
14/18 anonim válasza:
Nálunk kalikónak volt teknőctarkája meg tiszta szürke cicának pedig olyan károkat sehol nem láttunk a környéken sose
15/18 anonim válasza:
#13 Normális tenyésztőnél ilyen nem fordulhat elő.
16/18 Grimfox válasza:
Bármely anyamacskának lehet bármilyen színű kölyke, függően attól, hogy melyik kismacska melyik apától van. A nőstény több hímmel párzik, és nem csak az egyik termékenyíti meg az összes petét. Ha a hím színe domináns, akkor lehet hogy az anya színéből semmi sem fog megjelenni a kölykön.
Mondjuk én úgy tudtam, hogy teljesen vörös csak kandúr lehet a vörös színt kódoló gén miatt, ami a nemi kromoszómával áll kapcsolatban valahogy, szóval ezt a részt passzolnám.
18/18 anonim válasza:
16-os, nem. Nősténymacska is lehet vörös, csak ez rendkívül ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!