A cicák miért nem isznak?
Figyelt kérdés
Van egy kis kóbor macska, aki csont soványan ide járt kérni ennivalót 2 hetente. Ebből az lett, hogy kis egészséges husika lett belőle. Mindig kint ül előttünk és fut hozzánk vagy követ minket mindenhova. Sajnos csak evés közben tudjuk még csak megsimogatni. Illetve régen sikerült becsalni a házba kajával, de már nem lehet átverni. Mióta rossz az idő meg van fázva. Ezért is szeretnénk minél hamarabb megszelídíteni, hogy el tudjuk vinni orvoshoz és ne legyen kint a hidegben. Később eszembe jutott, hogy adok neki egy kis vizet, biztos szomjas is. Hát úgy őszintén bele se nyalt. Nem halnak szomjan a cicák ha nincs innivaló? Tejet nyilván megissza, azt tudom, hogy laktózmentest kell neki adni. De akkor csak az íze miatt kell neki a tej?dec. 10. 17:59
1/6 anonim válasza:
Inni csak száraz eleséghez szoktak, a pástétomhoz, húsokhoz, konzerv eledelekhez nem. Száraz környezetből származnak, ahol többnyire a zsákmány biztosította a folyadékszükségletet is.
2/6 anonim válasza:
Ugyan úgy isznak, mint te vagy én. Ha szomjas akkor.
3/6 anonim válasza:
Kinti macska bárhol talál vizet, amiből iszik, de nedves kajára nem fog inni, mint ahogy az ember sem szomjas levesre. Viszont ne vacakoljatok a szelidítéssel, az jó eséllyel nem megfázás. Macskanátha szezon van. A macskanátha egy vírusos fertőzés, ami a macskák közt terjed és kezelés nélkül általában halálos kimenetelű. Szóval ne húzd el még hetekig az állatorvosi látogatást.
4/6 Katona Dius válasza:
Ha mindenáron el akarod vinni dokihoz, akkor szerezz valahonnan macskára méretezett élvefogót. Menhelyen lehet adnak kölcsön.
5/6 anonim válasza:
Isznak csak jóval kevesebbet mint gondolnánk.
De nyugodj meg isznak.
6/6 anonim válasza:
Én onnan tudom, hogy nagyon is isznak, hogy nálunk a társasházban a közgyűlésen megtiltották a belső udvaron a macskák etetését, hogy ne kakiljanak oda, de mivel azt nem mondták, hogy itatni sem szabad, ezért én így itatni kezdtem, és szinte mindig nagyon szomjasak voltak, mert sokáig lefetyelték a vizet. Sajnos mióta kutyák voltak a szomszéd kertben, azóta eltűntek, és már nincsenek meg a kutyák sem, de nem tértek vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!