Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska nagyon korán kel és...

A macska nagyon korán kel és hangosan nyávog. Nem hagy senkit se aludni. Mit csináljak ez ellen?

Figyelt kérdés

10 hónapos fiú cica. 5 hónapja van nálunk és ez azóta sem javult.

Reggel 5-7 óra között ébred és nagyon hangosan nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Már a szomszédok is panaszkodnak, ők is hallják.

Van étele, itala, tiszta alomdoboz és játékai.

Napközben amikor ébren van az idő 70%-ban játszom vele, még este 12kor is. Mégis korán kel és addig nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Nincs értelme kitenni a szobámból, mert úgy is folytatja. Olyan hangos, hogy még a szomszédok is hallják és mindene az én szobámban van. Az sem megoldás, hogy nem vesszük figyelembe. Ezt is próbáltuk és képes órákon át hangosan nyávogni.

Egészségügyi gondja nincs, már orvosnál is voltunk.

Szerintem csak unatkozik.

Az is érdekes, hogy nem elég, ha én felkelek, addig nyávog, míg mindenki fel nem kel. Még az is, aki nem szokott vele játszani.

Szeretném ha legalább 10ig aludna.

Ha idősebb lesz, akkor változni fog?

Vagy ez örökre így marad?

Ezt nem fogom bírni, alig alszom pár órát és több egészségügyi gondom lett emiatt.

Még egy gond, hogy nagyon büdös a pisije és az alomdoboz, pedig mindig azonnal kiveszem a dolgokat.

Ez ellen mit tehetek?

Több ismerősömnek van macskája, azok egész nap alszanak, nem kelnek korán és nem is játszanak velük. Ezért is vettem most macskát, erre ennyi figyelem mellett is ilyen rossz.

A macskától nem szeretnék megszabadulni, mert megszerettem és nagyon drága volt.

dec. 8. 05:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Enyém 3 és 4 között ébreszt. Nem hangos, de eltalálja azt a rezgésszámot, ami bacca a fülemet és ébredek. Ennyi elég neki, utána lefekszik és alszik.Nem tudok rá haragudni, mentett, szenvedett előtte sz.r emberektől.
dec. 9. 16:08
 52/61 A kérdező kommentje:
Én is elég jól és rég tűröm, pedig ő hangos és nem hagy utána visszafeküdni.
dec. 9. 17:16
 53/61 anonim ***** válasza:
65%
Ha vennél még egy macskát, lehet hogy egymást szórakoztatnák hajnalban.
dec. 9. 20:46
 54/61 A kérdező kommentje:
És ha ketten rosszabbak lesznek?
dec. 9. 22:22
 55/61 anonim válasza:
19%
Bocsánat, de nem bírtam ki röhögés nélkül a kérdést. Anyósomék egyik macskáját elvittük ivartalanítani. Mindig is hangos volt, nem lehetett a kis ketrecből kiengedni a sebei miatt. Egész este fent voltam a nyávogás miatt. A többiek csak később keltek fel, azonnal vitték is ki, hogy ne bent nyávogjon. Kérdeztem, hogy bírták ennyi ideig? Azt mondták röhögve ők aludtak. Szóval az ilyen nyávogós sztorikon nagyon tudok nevetni.
dec. 10. 18:06
 56/61 anonim ***** válasza:
82%
#54 Van rá esély, de arra is, hogy elfoglalják magukat, és nem kezdenek egyszerre ketten nyávogni még hangosabban.
dec. 10. 18:14
 57/61 anonim ***** válasza:
#55 sztem akkor ki tudnád csukni őket a szobádból. Raksz ki nekik este kaját, aztán reméljük békénhagynak.
dec. 10. 18:50
 58/61 anonim ***** válasza:
72%
3 évig nem aludtam, mikor hozzámkerült az első macskám... :D úgyhogy ne légy türelmetlen, kinövi a koránkeltetést.
dec. 11. 01:15
 59/61 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás nagy eséllyel segít de ezt célszerű minél előbb elvégezni mert annál többet segít, egy idő után már szokásává válnak a kandúros dolgok.

Jobb lesz ha megszokod a jövő emberét mondanám hogy generációit de ha így haladunk nem lesz sok, akik több empátiát éreznek egy pszichopata sorozatgyilkos macska iránt mint egy szenvedő gazdi iránt.

Kandúr macska sokszor kilométerhiányos mert territóriumot tart fenn és ha védi vagy alakítja több napig távol van és verekszik más kandúrokkal (falun élek nálunk így megy) ezt egy panelházba bezárva nem tudja megtenni de még egy nyomorult egér sem téved az útjába és bogarak is ritkán ez a baja, szóval érthető a cica álláspontja is.

dec. 11. 07:35
 60/61 A kérdező kommentje:

Ma lesz ivartalanítva. Nagyon félek. Remélem nem lesz baja!

Amikor nem alszik, akkor az ideje 70%ban játszom vele. Le van foglalva és fárasztva. Szerintem azért kel fel olyan korán, mert egyszerre elég neki ennyi alvás és napközben is alszik.

dec. 12. 06:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!