Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska nagyon korán kel és...

A macska nagyon korán kel és hangosan nyávog. Nem hagy senkit se aludni. Mit csináljak ez ellen?

Figyelt kérdés

10 hónapos fiú cica. 5 hónapja van nálunk és ez azóta sem javult.

Reggel 5-7 óra között ébred és nagyon hangosan nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Már a szomszédok is panaszkodnak, ők is hallják.

Van étele, itala, tiszta alomdoboz és játékai.

Napközben amikor ébren van az idő 70%-ban játszom vele, még este 12kor is. Mégis korán kel és addig nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Nincs értelme kitenni a szobámból, mert úgy is folytatja. Olyan hangos, hogy még a szomszédok is hallják és mindene az én szobámban van. Az sem megoldás, hogy nem vesszük figyelembe. Ezt is próbáltuk és képes órákon át hangosan nyávogni.

Egészségügyi gondja nincs, már orvosnál is voltunk.

Szerintem csak unatkozik.

Az is érdekes, hogy nem elég, ha én felkelek, addig nyávog, míg mindenki fel nem kel. Még az is, aki nem szokott vele játszani.

Szeretném ha legalább 10ig aludna.

Ha idősebb lesz, akkor változni fog?

Vagy ez örökre így marad?

Ezt nem fogom bírni, alig alszom pár órát és több egészségügyi gondom lett emiatt.

Még egy gond, hogy nagyon büdös a pisije és az alomdoboz, pedig mindig azonnal kiveszem a dolgokat.

Ez ellen mit tehetek?

Több ismerősömnek van macskája, azok egész nap alszanak, nem kelnek korán és nem is játszanak velük. Ezért is vettem most macskát, erre ennyi figyelem mellett is ilyen rossz.

A macskától nem szeretnék megszabadulni, mert megszerettem és nagyon drága volt.

dec. 8. 05:46
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk két másik macska került még a hangos kismacska mellé. A miénk éjjel kettőkor kezdte a koncertet, és a szomszédok nem egyszer ránk dörömböltek az ajtót emiatt.

Apa hozott meg kettőt, azóta semmi probléma nincs, elvannak egymással.

dec. 8. 11:33
 32/61 anonim ***** válasza:
73%

A macskák éjszakai-hajnali állatok alapvetően, ezt szinte minden igényes cikkben, állatos oldalon stb-n leírják. Az, hogy pár ismerősödnek van lusta macskája, nem jelent semmit, nem ebből kell kiindulni. Magyarul ez jó eséllyel így fog maradni, mert ilyen a bioritmusa, napközben lehet, hogy végig aludni fog, talán éjszaka is, de reggel megéled. Mondjuk bocs, de úgy fel vagy háborodva ezen a kemény reggel 5-7 órán, mintha óvodás, kisiskolás gyerekek többsége nem ekkor kelne és mégse halnak bele. Nem 10-ig kell húzni a lóbőrt, pláne állattal. Ha éjszakai műszakban dolgozol, akkor sem, mert a macskádat nem lehet átprogramozni, ez van, ezt vállaltad, mikor magadhoz vetted. A kutyával még sétálni is kéne, gyerekről nem is beszélve, akiknek te itt nagy arccal szájaskodsz, lehet, éveket csináltak végig napi 2-3-4 óra alvással kisgyerek mellett, de hát te nyilván ezt a babaszobádból jobban tudod, mert a macskád “korán”(=macska mércével nézve teljesen normális időben) kel.

Te semmire sem készültél fel a tartásával kapcsolatban, most meg a macska a hibás meg mindenki más, csak te nem. Szomszédokat meg nem kell belekeverni, persze, áthallatszik egy macskanyávogás 3! lakásba is és ezért az egyik előírta neked, hogy 10-ig kuss legyen. Érdekes, itt tudsz flegmázni meg szájaskodni, de a szomszédot nem mered pofán röhögni. Nyilván mert nem is létezik, te akarsz fél délelőtt dögleni, de a macska ebbe belezavart.

dec. 8. 11:43
 33/61 anonim válasza:
23%
Van egy macskánk, aki már tíz éve velünk él. Kertes házban élünk, így minden este kiengedjük a macskát, még télen is. Nálunk is minden reggel nyávog hajnali fél 6-kor, de csak azért, mert éhes, meg hát megfagy (De mi azért engedjük ki, hogy vadásszon, mert nem jó, hogyha csak nyáron engedjük ki télen meg maradjon bent, mert így hozzászokik ahhoz, hogy bennmaradjon, ha meg elutazunk, akkor megfog halni, mert nem lesz hozzászokva a hideghez). Bár tíz év alatt annyira felokosodott a macskánk, hogy hétvégenként reggel 7-kor jön az ablakba rikácsolni. A macskáknak ez tulajdonság, ahogy néztem a leírást a kérdezőnek akkor panelja van, én azt tudom mondani, hogy kelj ki az ágyadból és etesd meg azt a macskát, vagy simogasd meg vagy mittudoménmitcsinálj vele. Nálunk még nem jöttek 10 év alatt a szomszédok panaszkodni emiatt, pedig elég feltűnően nyávog. Körülöttünk, mondjuk az összes szomszédnak kutyája van, meg egy háznál kettő macska, úgyhogy ők is biztos megszokhatták már a ricsajt.
dec. 8. 11:44
 34/61 anonim ***** válasza:
97%

33 as, télen nem tartom fair dolognak estére kizárni, vannak mínusz fokok, hova tud elbújni, hogy ne fagyjon meg?

Nehogy a karma megtanítson empátiára, micsoda falelkű emberek vannak!

dec. 8. 11:52
 35/61 anonim válasza:
47%
Csináltunk neki meleg kuckót, ne aggódj. Mellékesen meg minden áron ki akr menni éjszaka.
dec. 8. 11:53
 36/61 anonim ***** válasza:
86%

#29 Honnan tudod, hogy BIZTOS, hogy ivartalanítás után is ilyen lesz?

Nem volt még macskád. Itt jópárunknak már van tapasztalata velük. Nagyon sok cica nyugodtabb természetű lesz az ivartalanítás után, ez tény.

dec. 8. 12:01
 37/61 Katona Dius ***** válasza:
34%
36-os, abbak igazad van, hogy nem biztos. De nekem pl mind a 7 megtartotta az eredeti aktivitását ivartalanítás után is. Amelyik aktív volt előtte, utána is egy kis torpedó maradt. És egyiket sem idősebb korában ivartalaníttattam, hanem ahogy elérte azt a kort, hogy ivaros lett, ment is a dokihoz műtétre. A 7 macsekomból 3 olyan, ami full energiatakarékos. A másik 4 egy villámtorpedó. Ivartalanítás után is olyan maradt.
dec. 8. 12:04
 38/61 anonim ***** válasza:
92%
Adjátok oda valakinek, ha zavar.
dec. 8. 12:15
 39/61 anonim ***** válasza:
85%

18-as, az nem bsztatás, hogy felhívjuk a kérdező figyelmét, hogy tájékozódni kellene mielőtt állatot vásárol, és nem lehetetlen elvárásokat állítani az állat irányába.

Nem tartson macskát az, akinek nem felel meg, hogy a cica alapvetően éjjel aktív állat.

dec. 8. 12:18
 40/61 anonim ***** válasza:
91%

32.

Ja, és ennek van pénze fél misis cicára.

(Igen, ez most egy undok, irigy megjegyzés volt.)

dec. 8. 14:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!