Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska nagyon korán kel és...

A macska nagyon korán kel és hangosan nyávog. Nem hagy senkit se aludni. Mit csináljak ez ellen?

Figyelt kérdés

10 hónapos fiú cica. 5 hónapja van nálunk és ez azóta sem javult.

Reggel 5-7 óra között ébred és nagyon hangosan nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Már a szomszédok is panaszkodnak, ők is hallják.

Van étele, itala, tiszta alomdoboz és játékai.

Napközben amikor ébren van az idő 70%-ban játszom vele, még este 12kor is. Mégis korán kel és addig nyávog, míg mindenki fel nem kel.

Nincs értelme kitenni a szobámból, mert úgy is folytatja. Olyan hangos, hogy még a szomszédok is hallják és mindene az én szobámban van. Az sem megoldás, hogy nem vesszük figyelembe. Ezt is próbáltuk és képes órákon át hangosan nyávogni.

Egészségügyi gondja nincs, már orvosnál is voltunk.

Szerintem csak unatkozik.

Az is érdekes, hogy nem elég, ha én felkelek, addig nyávog, míg mindenki fel nem kel. Még az is, aki nem szokott vele játszani.

Szeretném ha legalább 10ig aludna.

Ha idősebb lesz, akkor változni fog?

Vagy ez örökre így marad?

Ezt nem fogom bírni, alig alszom pár órát és több egészségügyi gondom lett emiatt.

Még egy gond, hogy nagyon büdös a pisije és az alomdoboz, pedig mindig azonnal kiveszem a dolgokat.

Ez ellen mit tehetek?

Több ismerősömnek van macskája, azok egész nap alszanak, nem kelnek korán és nem is játszanak velük. Ezért is vettem most macskát, erre ennyi figyelem mellett is ilyen rossz.

A macskától nem szeretnék megszabadulni, mert megszerettem és nagyon drága volt.

dec. 8. 05:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
85%
Ha ekkora a probléma, és ennyire megviselt , és senkit nem hagy aludni, nem jobb lenne eladni, vagy elajándékozni valakinek? 5 hónap alatt kiderülhetett, hogy nem lehet úgymond megnevelni, és megváltoztatni a szokásait. Még próbálkozhatsz vele, hogy ne keljen ilyen korán, ha akarod, de ha ekkora gondot okoz, érdemes elgondolkodni azon, hogy "megszabadulj" tőle.
dec. 8. 08:24
 12/61 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk eleve nem tudom, mit vársz egy kamasz macskától, aki épp pörög mint a hülye, mert kamasz és bolond.

Ha tökjól nevelt kutyád lenne, az is megőrülne egy-másfél éves kora körül, és feszegetné a határait, mert kamasz. Ez is tény.

dec. 8. 08:26
 13/61 A kérdező kommentje:

Persze elajándékozok egy fél milliós macskát. :D

Ez különleges, külföldről van és megszerettem.

Majd a szomszédotok leszek és meglátjuk ti hogy fogjátok ezt bírni.

Gyerekkel nincs ennyi gond. Mindenki, még az orvosok is azt mondják, hogy szabaduljak meg ettől a démontól. :D

Volt sok kutyám. 10 féle háziállatom. Tapasztaltabb vagyok, mint itt a "nagyokosok".

Egyikkel sem volt ennyi gond.

Macska ez az első, de egy démon.

Reggel 5től olyan hangos, hogy három szomszéd is hallja.

Persze viselje el a szomszéd. :D

Elmennek a közösképviselőhöz és repülünk. Szerencse, hogy saját lakás, de így is szóltak. Fel is jelenthetnek.

Csak a macskákat szeretitek? Csak az számít?

Az ember haljon meg?

dec. 8. 08:39
 14/61 anonim ***** válasza:
76%
Akkor költöztetek kertes házba.
dec. 8. 08:44
 15/61 anonim ***** válasza:
84%
..és alakítsatok ki neki egy külön hangszigetelt szobát.
dec. 8. 08:46
 16/61 A kérdező kommentje:
Persze. :D Meg is vehetik, vagy kifizethetik az itteni kommentelők. Cserébe játszhattok a macskával és én alszom.
dec. 8. 08:48
 17/61 anonim ***** válasza:
25%
Ragaszd be a száját. Probléma megoldva.
dec. 8. 09:00
 18/61 anonim ***** válasza:
50%
Lehet mostantól átálltok a korán fekvésre. Itt ne számíts se empátiára, se hozzáértő válaszra. Csak basztatásra, foghegyről beszédre
dec. 8. 09:00
 19/61 anonim ***** válasza:
82%

Ha nagyobb lesz, remélhetőleg kinövi,de hozzá kell szoktatni egy rendszerhez, a macskák nagyon ragsszkodnak a kialakult napirendjükhöz. Az enyém még azt is mindig eljátssza, hogy este 9-kor x helyen alszik, majd ha mindenki lefekszik, bekucorodik ő is az ágyba.

Ő egy mentett lány cica, kb. 5 hetes lehetett, amikor hozzánk került. Kölyökként ő is egész éjszaka fel-le ugrált az ágyon, ami zavaró volt. Szerencsére mi családi házban lakunk, és meg tudtuk oldani, hogy egy külön bejáratú házrészbe tettük éjszakára, és reggel. hoztuk át.

Aztán mikor 8 hónaposan ivartalaníttattuk, bent aludt velünk, hogy tudjunk rá figyelni, nehogy valami baj legyen, amíg lábadozik. Azóta is, meg se nyikkan éjszaka, nálunk alszik. 6-kor kel kaját követelni. A pisije nem büdös, az inkább a fiú cicákra jellemző.

Megkérdezhetem, hogy milyen fajta cica? Vannak olyan macskafajták, akik kifejezetten hangosak, "kommunikatívak".

dec. 8. 09:03
 20/61 anonim ***** válasza:
86%

Figyu mi imádjuk a macskákat és az alvást is.

Nekünk is van 2 hím, most kb. fél évesek (befogadott cicák, ezért nincs pontos időpont).

Az egyik nagyon nyugodt, mint egy lassított felvétel, a másik egy túlmozgásos, ADHD-s kis bohóc, mint egy gyorsított felvétel.

Szerencsére külön épületbe tudjuk őket tenni éjszakara, nem nyávogós egyik sem, de ki tudja mi lesz később.

Az elevenebb cica, ha bent van velünk folyamatos figyelmet igényel, egyszerűen elképesztő miket képes csinálni (rombolni), ha nincs rajta a szemünk.

Mindemellett nagyon okos macska, a nem szabadra simán hallgat.

Mi most az ivartalanításban reménykedünk, hogy egy kicsit lenyugtatja.

A másik lehetőség a nyugtató párologtató, vagy csepp.

Ivartalanított a cicád?

Fiú? Lány? Lehet csajozna, vagy pasizna? 🤭

dec. 8. 09:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!