Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska vs karácsonyfa?

Macska vs karácsonyfa?

Figyelt kérdés

Akiknek benti macskája van, mi szokott lenni a helyzet?

A miénk most lesz fél éves, sajnos olyan a házunk, hogy nem lehet elzárni a kettőt egymástól, de mivel gyerekeink vannak állítani kéne - ha már sehol semmilyen díszt nem tudunk miatta fel/kirakni

dec. 7. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Majd felborítja párszor, aztán megtanulja, hogy nem jó buli, erre számítani kell, pláne ha izgága macska. Próbáljátok meg kikötni a fát, ha nagyobb súlyú, akkor sikerülhet, de mondjuk a könnyű műfenyőkkel simán elperecel (de azok nem nagyon tudnak sérülést okozni).

Üvegdíszt ne tegyetek rá, hogy ne tudjon mit összetörni. Mi alulra is csak nagyon keveset szoktunk, mert az alsókat viszont évek óta mindig piszkálják, erről nem szoktak le.

dec. 7. 14:11
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

A mieinket már akkor tiltottuk, amikor közelítettek felé. Díszeket a legalsó ágakra nem tettünk. Sose bántották, max. akkor rezdült meg, amikor már lejjebb ereszkedtek az alsó ágak, mert alá azért szívesen bemásztak.

Amióta kutya is van, azóta a fa a sarokban van 2 karosszékkel védve egy zsámolyon, semmi gond nincs.

De a mi macskáink nagyon rendesek (és a korábbiak is azok voltak), mindig elhűlök, mások macskái miket meg nem engednek magunknak).

Fél éves cicust még bőven lehet nevelni...

dec. 7. 14:16
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Mi cserepes fenyőt szoktunk venni. A teraszon díszítjük fel vagy ami már ki van ültetve a kertbe az lesz feldíszítve.
dec. 7. 14:17
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Én is cserepeset akartam javasolni, a cserép miatt annyira lenn van a súlypontja, hogy nem lehet felborírani.

Alulra olyan díszt célszerű tenni, amit nem sajnáltok, de a mi cicánkat egyébként hidegen hagyta a fa :)

Annyi történt csak, hogy mindig egy régi támlátlan székre tettük a cserepet, a széket pedig egy flanelpléddel takartuk, na az alá szeretett bemászni :)

dec. 7. 14:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy fel tudná borítani, 180cm magas és nagyon széles, felemelni is alig tudom, nagy széles négyágú vastalpa (és váza) van (műfenyő). Inkább attól tartok, hogy felmászik, leszedi a díszeket.. Gondoltam rá, hogy fokozatosan rakom össze, hátha úgy annyira nem lesz izgalmas, bár macska..
dec. 7. 15:25
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
A fa mindig ki van kötve a plafonon futó gázcsőhöz, így felborulni nem tud. Ezen felül annyit még az óvintézkedés, hogy az alsó 1 méterre nem akasztunk törékeny gömböket. De aránylag jó fej macskáink vannak, sosem volt még komoly pusztítás.
dec. 7. 15:25
 7/11 Katona Dius ***** válasza:
89%
Igazi fa (a súlya miatt), strapabíró műanyagdísz. A fát sosem borították fel, a díszekből le-le játszanak egyet-egyet. Nálunk a lépcsőkorláton és egyéb helyeken van fényfüzér (2 szintes ház) és azt sem szokták birizgálni.
dec. 7. 15:39
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Nincs a macska felügyelet nélkül egy helyiségben hagyva a fával. Nincs a fán angyalhaj, sem boa: az ezüstszálak lenyelése életveszélyes a cicákra, és nagyon könnyen megtörténik (nem tudja kiköpni, ha egyszer a nyelvére kerül). Nincs a fán már szaloncukor sem, az mondjuk nem a cica, hanem az egyik kutya miatt, korábban csak alulra nem raktunk (a felügyelet miatt ez a cicánál is bevált). A fa ki van kötve, most már asztalon is van (régebben nagyobb fánk volt, azt nem lehetett felrakni). Alulra mindenképpen strapabíróbb díszek, amik nincsenek tele csillámporral.
dec. 7. 15:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én nem tudom, de a miénk sosem borította fel, pedig kilenc együtt töltött karácsonyunk volt.
dec. 7. 17:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Kikötöm a fát több ponton. A díszeket igen, lerámolja, reggel mindig találok a padlón egy párat. Visszarakom, ennyi.
dec. 9. 20:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!