Miben található nagy mennyiségű K vitamin macskamérgezés ellen?
Figyelt kérdés
A macskámat megmérgezték. Utánanéztem és a macska bromadiolont tartalmazó patkánymérget evett. A cicámnak piros a feneke, és mindkét szemén a szemhártya nem húzódik vissza (eltakarja fél szemét). Elég zavart a viselkedése, már arra gondoltam hogy az idegrendszerét is tönkretette, de a belső vérzést sem zártam ki.. A méreg dobozán az állt, hogy az ellenszere a K1 vitamin. A K1 vitamin zöldségekben jelen van, de nem elég mennyiségben...:(2010. nov. 6. 11:58
1/7 anonim válasza:
Állatorvoshoz kéne vinni, nem otthon ötletelni.
2/7 anonim válasza:
orvos nem jutott eszedbe esetleg? ad neki egy injekciót pl...
3/7 anonim válasza:
Igen, erre a problémára találták ki, hogy gyógyszergyárban koncentrált készítményt állítanak elő. A kertben ilyet nem fogsz találni.
4/7 anonim válasza:
Semmiben. Ha nem viszed orvoshoz, elpusztul, ez ilyen egyszerű. Most napokig tartó intenzív kezelésre van szüksége ahhoz, hogy túlélje.
5/7 anonim válasza:
Ja és még egy. A patkányméreg az elején nem okoz komoly tünetet. Mikorra igen, addigra olyan mérvű kárt okoz, hogy az állat menthetetlenné válik. Vagyis, ha tényleg szereted és segíteni akarsz neki, akkor nem hezitálsz.
6/7 anonim válasza:
Leginkább abban a Konakion injekcióban, amit az állatorvos azonnal bead(na), ha elvinnéd hozzá a macskát.
Megnevezés: KONAKION 10 MG/1 ML OLDATOS INJEKCIÓ
Kiszerelés: 5x1 ml
TTT kód: 210016843
Törzskönyvi szám: OGYI-T-04204/02
Gyártó: F. Hoffmann-La Roche Ltd.
ATC: B02BA01 Phytomenadione
Hatáserősség: +
Teljes ár: 977 Ft
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Hétvégén történt ez a macskámmal és azonnal hívtam 2 állatorvost is, de hétvégén egyik sem fogad állatokat. Ma reggel fogtam a cicát és vittem is orvoshoz. A macska nem patkány-, hanem rókamérget evett valószínűleg. Az orvos adott neki injekciót, és kivizsgálta. A későbbiekben még be kell vinnem további kezelésre, de szerencsére nem sok mérget evett. Visszatérve a hétvégéhez, a gyógyszertár sem volt nyitva, itthon nálunk meg nincs patika, nem tartok a polcomon orvosságot!!
2010. nov. 7. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!