Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az én hibám, hogy a macskám...

Az én hibám, hogy a macskám megharapta az állatorvost?

Figyelt kérdés

Kb fél éves kandúr, az idegenekkel is barátságos és dorombolós, és pénteken vittem először állatorvoshoz. Elég stresszes volt már az úton is, mert még nem volt szállítódobozba zárva, és a rendelőben is nyugtalan volt. Valami oltást kapott, és a doki csupasz kézzel fogta meg, a macska pedig csúnyán megharapta, eléggé vérzett is az újja. Ezután a doki káromkodott és mogorván beszélt velem, mintha én tehetnék róla.

Ezelőtt még soha nem voltam állatorvosnál, nem tudom mi ilyenkor a protokoll, de gyanítom, hogy nem az a szakszerű eljárás, hogy védőruha nélkül piszkálja az állatokat.

dec. 1. 22:16
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Igazából, puszta kézzel (steril kesztyűvel) szokás megfogni a háziállatokat. Szóval ezzel a részével semmi baj.
dec. 1. 22:30
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván nem, senki hibája se ez egy ilyen munka. A dokinak gondolom hosszú napja volt de attól még nem kell bunkónak lennie.
dec. 1. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem a te hibád, nem is az övé. Állatorvosként nem ez volt az első és nem is az utolsó őt ért harapás, ennél jóval durvább sztorikat hallani. Biztos szar napja volt, ennyi.
dec. 1. 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
A mi dokinknál mindig van egy asszisztens aki lefogja az állatokat ilyenkor. Így nincsenek balesetek sem, illetve mindig jutikat adnak azoknak akik elfogadják, hogy viszonylag jó emlékeik maradjanak.
dec. 1. 23:48
 5/6 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk a doki mindig engem kér meg, hogy fogjam meg az egyik kezemmel a cica tarkójánál a bundáját (ott, ahol az anyja is elkapja, amikor cipeli), a két mellső lábát pedig húzzam előre és nyomjam enyhén az asztalhoz.

Még sose volt baj.

Amúgy meg így járt; emiatt nehogy te legyél a hibás.

dec. 2. 07:20
 6/6 anonim ***** válasza:
87%

Mi mikor kiscicákat vittünk oltásra ilyen benyomható oldalú ketrecbe rakták aminek az egyik oldalát benyomták hogy beszorítsák a macskát oldalasan és úgy oltották be.

Mégcsak nem is fújtak, jól viselkedtek, de jobb félni mint megijedni.

dec. 2. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!