Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Terhesség elleni védelem?

Sonemeery kérdése:

Terhesség elleni védelem?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy gondban vagyok.Mielőtt még azt írnátok, hogy ivartalanítás, ez nálam természetes. Én egy fanatikus állatbolond vagyok!A problémám az, hogy az én 3 nagy cicám mellé beköltözött egy "állatkínzó" 4 cicája! Természetesen mind lány. Az enyémekről nem kell tartani, mert én még a fiúkat is ivartanittatom! Velük is ezt szeretném de még nagyon vadak, nem tudom beletenni egyiket sem a macska hordozóba. Ma reggele is volt már időpontom, hogy sorban elviszem őket, se sajnos nem tudom megtenni. Már megsímogatni meg tudom őket, de amint megfogom, akkora erővel ugranak ki a kezemből, hogy képtelen vagyok rá. Sajnos senki nem tud segíteni.Addig, amig elérem náluk hogy kézbe is tudjam venn, mit csináljak? Nagyon félek, hogy ha még szülnek is, mi lesz. Egyébként egyedülálló kisnyugdíjas vagyok, már a gyógyszereimet sem tudom kiváltani, de nekik mindent meg fogok adni, bármi áron. Ha sikerülne is az ivartalanítás valamikor, szeretnék nekik jó gazdit találni, 7 cicát nem tudok eltartani. Na végül visszatérve a kérdésemhez, mit ajámlotok, mit csináljak, hogy megakadályozzam a terhességet, amig el nem tudom őket vinni ivatananítani?

nov. 19. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg helyi állatmenhelynek/ állatmentő szervezetnek lehet hogy van élvefogó csapdája amivel be lehet fogni a vad cicákat. A mi városunkban ezt szoktuk csinálni

És szuper ember vagy!🥹❤️

nov. 19. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kint vannak. Esetleg csapdát/élve fogót tudsz felállítani, valami nagyon finom kaját belerakni. Ha van garázsod/fészered, akkor miután mindegyikőjüket megfogtad, egyszerre kiengedni őket bent és bezárni. És addig nem kiengedni, amíg meg nem szoknak téged. Eleinte csak etetni itatni almot cserélni menj be hozzájuk, de ne stresszel őket azzal, hogy sokáig bent vagy. Meg fogják szokni, hogy nem vagy ellenség, tőleg kapják a kaját. Ez tarthat egy héttől akár hónapokig is, de ha elköteleződsz, akkor meg fognak szelídülni. Apránként egyre több ideig madarj bent velük, hagyd, hogy ők közeledjenek hozzád, ne te próbáld megfogni őket.

(Tapasztalatból írom, pár éve nekem is így sikerült megszelídíteni a mostani cicámat. Egy "kedves" járókelő dobta be hozzánk a ház és a víztározónk közé, ahonnan nem bírt kijönni. Neki viszonylag kevés idő kellett, kb 2 hét alatt simogatható lett, rá még 2 hétre ki is mertük engedni. Azóta szobacica.)

nov. 19. 17:02
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

Létezik macskáknál is fogamzásgátló. Vagy injekció - amit az állatorvos adna be (de oda ugye egyelőre el sem tudod őket vinni, meg ha már ott vannak, akár lehetne operálni is) -, vagy tabletta. A tablettát te adod be. Hetente. Ez sem fog menni, ha meg sem tudod őket fogni. Az pedig, hogy belekevered a kajájukba, szintén nem működik, mert nem tudod, hogy azt az adag ételt melyik macska fogja megenni, illetve bele szoktak kajálni egymás tányérjába is.

Vagy meg sem eszik, mert megérzik már a szagán, hogy „az nekik nem kell”.

Sok a mellékhatás is.

Tenyésztők szokták használni, ha el akarják tolni a következő ciklust.

Hogy került oda ennyi macska?

Nem lehet, hogy azért vannak ott, mert te is kint etetsz és odaszoktak?

Tudod, mi ebben a veszélyes? Ha ezt a 4 cicát most rendezed a jó szíved okán, innentől kezdve a falu összes kölyökmacskája a te kertedben fog landolni. Mert „majd te” megoldod.

Pedig az anyamacska gazdájának lenne/lett volna a dolga ezt megoldani.

nov. 19. 17:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos ez azért nem működik, mert van cica ajtóm, hogy az enyémek bármikor akár az udvaron, vagy akár a lakásban is lehessenek. leginkább a szobában... Így simán beköltöztek ők is a lakásba. Szegények nagyon élvezik a sok szenvedés után. Nagyon nagy gondot fordítok arra, hogy minél hamarabb elérjem, hogy fogni is tudjam őket. Nagyon hízelgőek, dorombolnak, dörgölőznek, követnek, el sem hagynak, érzik a szeretetet, de ha fel akarom venni őket, attól még nagyon félnek. Kis faluban lakom, élvefogót sem hiszem hogy tudnék valahonnan szerezni. Tanácstalan vagyok.Aranyosak vagytok, hogy ötleteitekkel próbáltok segíteni!
nov. 19. 17:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne megnézni, hogy a közelben levő városban mikor lesz kóbor macska ivartalanítási kampány.
nov. 19. 18:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a család állatkínzó! Rengeteg macskájuk van, és nem is etetik őket, nem törődnek velük, csak szaporodnak, emiatt már sok elpusztult. Az előző, saját 3 macskámat is úgy kaptam "ajándékba", mert tudták, hogy én nem hagyom őket magudra. Bedobták őket az udvarra. Lehet, hogy megpróbálkozom addig a fogamzásgátlóval, amig meg nem tudom őket fogni. Egyébként a szomszédaimhoz is költözött egy csomó... Az állatvédők sem vállalják be, mert ott is van, amelyik már évek óta vár gazdira. Le sem merem írni, hogy mit kívánok az ilyen kegyetlen embereknek...
nov. 19. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!