Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen gyógyszert kell adni...

Milyen gyógyszert kell adni egy macskának és honnan szerzitek be?

Figyelt kérdés

Van két 6 éves benti macskám, az egyik egészséges amennyire tudom. A másiknak struvit kövek alakulnak a hólyagjában, erre kap spec tápot, de ezen kívül gyógyszer is kell neki elvileg. Félévente kell kapnia antibiotikumot(Enroxil Flavour), arra az esetre ha a kövek miatt bakteriális fertőzése lenne.

Teljesen benti macskák, viszont járok menhelyre macskák közé és amikor visszajövök szagolgatják a cipőm és a ruhám, így esetleg kaphatnak valami fertőzést.

Benti macskáknál is kell féreghajtó, esetleg egyéb gyógyszer? Milyen gyakran kell nekik adni? És honnan szerzitek be a gyógyszert, állatorvostól?

Oltva vannak, de a legutóbbi oltásuk 3 éve volt. Úgy emlékszem az állatorvos azt mondta, benti macskáknál elég 3 évente az oltás.

okt. 24. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én évente viszem oltatni a benti cicámat (veszettség+kicsi kombi)

Jelenleg állatorvostól veszek spot-ont, amit havonta teszek rá, ami kiváltja a féregtelenítőt. Amúgy meg állatpatikából veszek féregtelenítő tablettát.

Gyógyszert ezen kívül nem kap mást, jó minőségű tápot kap, és Zooplusról rendelek Gimcat pasztákat (malátást a szőrcsomók ellen, és néha valamilyen másik fajtát is csak úgy extrának)

okt. 24. 14:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért jobb a spot-on? Olcsóbb, hatékonyabb, kevésbé macerás? Tablettával is havonta kellene? A szőrcsomók ellen én füvet termesztek nekik.
okt. 24. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Benti macskáknál is kell féreghajtó, esetleg egyéb gyógyszer? -Igen

Milyen gyakran kell nekik adni? - Bentieknél max fél év, min. negyedévenként.

És honnan szerzitek be a gyógyszert, állatorvostól? - Igen. Vagy állatpatikából

okt. 24. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha valoban latta volna oket allatorvos, akkor elmondta volna, hogy a benti macskaknak is kell fereghajto, meg meg egy par alapveto infot, hogy honnan szerezd be a gyogyszereket. Pl. antibiotikumot az allatorvos ir fel.

Szerencsetlen cicaid soha nem lattak allatorvost. :(((

okt. 24. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Mivel semmi baja a benti macskánknak, csak féregtelenítve tablettát kap, 2 hét után újra. Ezt 3 havonta. Ezen kívül semmi mást.
okt. 24. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:

15:34 Köthetnénk egy fogadást, a hsz írója és akik felpontozták. Én bizonyítom, hogy a macskákat igenis látta állatorvos. Állatorvos által dokumentáltan, tényszerűen, bizonyíthatóan. A macskák chipelve is vannak, talán ez megkönnyíti a bizonyítást.

Eljöttök Veszprémbe személyesen, bizonyítom, hogy ezen gyk acc hozzám köthető. Elmegyünk utána az állatorvoshoz is, a chipolvasóval azonosítja a macskákat és hogy ő oltotta, ivartalanította őket.

Ha bizonyítást nyert, akkor megesztek egy kg nedves macskakaját előttem, de a legolcsóbb fajtából. Plusz jöttök nekem fejenként 100 ezer Ft-al.

Áll a fogadás?

okt. 24. 19:22
 7/7 anonim ***** válasza:
24%
Újabb beteg kérdező. 🙄 Nem szokatlan végülis. 🙄
okt. 24. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!