Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit egyen a macska?

Mit egyen a macska?

Figyelt kérdés

Eddig Száraztápon élő ajándékba kapott 1 éves cica

Száraztápok: jó jó, de sokszor nem eszi

Aszpik: véleményem szerint tele van ízfokozóval, vagy ezt eszi csak, vagy ezt se és csak vernyákol

Nyers hús? Természetes tápláléka lenne, hallottam jót is rosszat is....

Más egyéb?

Elsősorban tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem spekulációkra

Köszi

okt. 6. 00:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Macskára válogatja. Nálunk mindkettő száraz/tasakos, tálcás kaját kap vegyesen. Várják is mindkettőt.

3-4 fajtát kapnak vegyesen.

Volt amit úgy tűnt éhalálig se ennének meg.

Főtt húst csak az egyik eszi meg. Ő szokott kapni házi kosztot is. A másik (lány cic) nem eszi meg.

Nyers hús.

Sertést nem kapnak, szárnyas vagy marha, csak annyit amit feldolgozás közben "lejmolnak". Rendszeresen nem kapják.

Régebben főztem macskának, kutyának lépet, olcsó húst, de manapság nem fér bele az időmbe, ezért izfokozo ide vagy oda, nincs más választásom, kénytelen vagyok "gyári" kaját adni nekik.

okt. 6. 05:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Vegyesen adom nekik a nedveset és a szárazat, száraz az mindig van kitéve, esznek, mikor akarnak. Nedveset 2x naponta. Az egyik jelenleg Royal Canint kap, mert csak ezt hajlandó megenni. A másiknak megfelel a Real Nature konzerv a Fressnapfból. Elvileg a Real Nature tápokban nincs ízfokozó, a szárazat mindketten megeszik.

A Royalt még az állatorvos ajánlotta a válogatása miatt. Erről viszont sok rosszat olvasni. De ha ezt megeszi inkább ez, minthogy éhezzen.

okt. 6. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk válogatnak mindig. Van aki csak tápot enne este reggel van amelyik csak konzervet. Tálba szoktam nekik rakni rágcsát vagy meglovsolom egy kis lazac olajjal. Tápot esznek egyébként reggelire később még konzervet. Sokan vannak és kinti macskák úgyhogy elvétve kapnak alutálcást. Csirke farhátat szoktam nekik venni egész sok hús szokott lenni rajta. Azt szoktam még főzni nekik és szedem le a csontról. Egyébként tényleg tapasztald ki nála mert tasakosban is van zselés és szaftos is van amelyik abban is válogat. Na meg a konzervek se mind egyforma. Macskája válogatja melyiket eszi
okt. 6. 08:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hagyom a válogatást. Szárazat kapnak, a fogaiknak is az a legjobb, és annak a legjobb a tápanyagtartalma.

Az alutasakossal kapcsolatban teljesen igazad van, de a konzervek sem sokkal jobbak. És még a fogaiknak is rossz.

Nyers csirkefejet régen adtam a macskánknak, szerette is, de mai fejjel már nem adnék nyers húst, mert veszélyesnek tartom.

Ha többfélét adsz, akkor fennáll a veszély, hogy kiválogatja, amit szeret, és csak azt hajlandó megenni, szóval én nem váltogatnám, adnék egy teljes értékű száraztápot, aztán ha majd éhes lesz, megeszi. (Kivéve, ha túl sovány vagy beteg a macska, akkor nyilván érdemes egy kicsit a kedvében járni) Max. tehetsz a tetejére valami pasztát, azt szokták szeretni. Az egyik macskánk pl annyira odavan a szőroldó pasztáért (másfajtáért nem), hogy sokszor akkor is adok egy keveset, ha nem vedlik.

okt. 6. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:
okt. 6. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is vegyes, kapjon néha belsőségeket, húst, főtt húst, tojást, szárazat. Néha macska barát zöldséget is.

Válogatós, mert a természetes közegben is volt hogy nem evett meg mindent, mert pl romlott volt, nem éhes már stb.

Annyi, hogy főtt vagy sült csirke csontot ne kapjon, mert az szúr és kárt tehet a szerveiben.

Az is fontos, hogy a tálja megfelelő legyen. A cica bajsza nagyon érzékeny, ha a tál birizgálja neki, akkor sokszor úgy dönt, hogy inkább nem eszik. Kb mintha neked kajálás közben valaki húzgálná a szájad szélét.

Lapos tányérból kényelmesebb nekik, az nem ér hozzá. Az is segít, ha a tál magasabban van, arasznyira a padlótól.

okt. 6. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem konzervet és tápot kapnak általában. Hol az egyiket hol a másikat, néha vegyesen. Szerencsére mindkettőt nagyon szeretik. Kb egy hónapja vannak nálam ezidő alatt kb mindig mindent megettek. Egy konzerv nem jött be nekik, nem is vettem többet azt a márkát. Néha szoktak kapni a mi kajáinkból is (nem “moslékos”maradékot), hanem rendesen főtt húst pl amit mi is eszünk. Azt meg kifejezetten szeretik 😋
okt. 8. 14:50
 8/8 Katona Dius ***** válasza:
100%
Nekem 6 makesz van, bent (nagy ház, elférnek bőven). Van kint 2 önadagoló száraztáppal, azt elrágcsálják napközben, estére kapnak alusat, vagy konzervet. A nedvesekből nem kapnak sokat, tehát nem azzal laknak jól. A szárazat viszont nem szabad kihagyni, ahogy korábban is írta valaki, kell a fogaiknak a kemény kaja is.
okt. 17. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!