Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kinti macska télen, mire...

Kinti macska télen, mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyik napról a másikra lett egy macskánk. Egy reggeli elmenetelnél megtalált minket, kapott enni-inni, még egy kibélelt dobozt is. Most már napok óta az ajtónk előtt alszik, lányom már a magáénak tudja. Nekem nem új, szeretem a macskákat, gyakorlatilag velük voltam gyerek, volt hogy 8-10 macskával egyszerre, minden mozzanatukat ismerem. De ennek már 30+ éve, és benti macskának nem szeretném. Milyen jó tanácsokat tud adni, akinek kinti macskája van azzal kapcsolatban, hogy ne csak túl élje a telet, de jól is érezze magát? A következő napokban készítek neki egy kényelmesebb helyet, amit a sajátjának tudhat. Létezik tölthető fűtő-bármi, ami télen is bírja akár 10-12 órán keresztül? Vagy ha jól le van szigetelve a háza (doboz, bármi), akkor az elég neki? 4-5 hónapos macskának tippelem, nőstény és elég barátságos. Ez egy társasház, ahol kert is van, de mehet szabadon. További kérdések: mi azok a kötelező és opcionális dolgok, amit egy nőstény macskával kell / érdemes megcsinálni? Amikor gyerek voltam, nem voltak még kötelező oltások, ellenben ivartalanítás igen. Köszi

okt. 2. 09:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Kinti macskával az a gond, hogy bármikor érheti bármi. Nem túl hosszú életűek átlagban, elcsapja egy autó, széttépi egy kutya, fertőzést szed össze más macskáktól stb. Meg is mérgezhetik, ha valakit zavar. Szerintem fontold meg a benti tartást, már a lányod miatt is. Ne kelljen mindig aggódnia, hogy vajon hol a cica, mi van vele.

Kötelező oltás nincs, csak ajánlott van.

okt. 2. 10:29
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
Azt ugye tudod, hogy az a macska valakié? Attól hogy pár napja nálatok tanyázik valószínűleg van neki gazdája, az is lehet hogy nem is kinti, csak kilógott.
okt. 2. 11:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Az első hozzászólónak köszönöm, akkor is ha nem ez volt a kérdés, de legalább kulturáltan szólt hozzá. De te miért nem a kérdésre válaszolsz? Ha nincs mit mondanod, eríggy' tovább. Elképesztő, hogy minden fórumon van legalább egy elégtelenkedő, arrogáns jedi. Mitől lenne gazdája? Honnan tudsz te többet, mint mi, akik látjuk a macskát, ismerjük a környékünket? A többieknek előre is köszönöm: tehát milyen jó ötletek vannak arra, hogy egy macska komfortosan legyen kint tartva?
okt. 2. 12:19
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Írnék azért egy posztot a helyi fb csoportba, hogy ismerős-e valakinek. Mi számtalanszor jártunk úgy, a teraszunk fedett és roppant vonzó a helyi cicák számára. Jelenleg 3 macska is bejáratós hozzánk, közben egyik se a miénk.

Ha meggyőződtél róla, hogy senki macskája, akkor vegyél egy rendes macska házat. Nem olcsó, de megéri. Béleld ki puha takarókkal, kiszanált törcsikkel. A belső falára is szegelhettek posztót, így még jobban szigetel. Az ajtaján legyen ilyen lengőajtó, vagy posztó, hogy fogja a szelet. Én anno frróvizes tömlőt tettem be a plédek alá és időnként cseréltem.

[link]

[link]

okt. 2. 12:41
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

Aki hagyja koborolni a macskajat, az vallalja, hogy max csak papiron a gazdaja. Az a macska oda megy es azt csinal, amit akar 🤷‍♀️

Ha akar, elmegy mashoz.

okt. 2. 12:47
 6/11 A kérdező kommentje:
4-es köszi a választ! 5-ös: most itt érzi jól magát, de ha úgy gondolja, bármikor tovább mehet. Ez magunkban is tudasítottam. Ha úgy alakul, és jobban "ragaszkodunk" hozzá, akkor talán lehet benti macska is. Majd. Még meg kell barátkoznom a gondolattal :D
okt. 2. 13:24
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
NeIvartalanítás 6 hónapos korban, mert utána azonnal hágják a kandúrok. Kullancsriasztó cseppek, vagy éppen mi a divat. Féreghajtás, bélelt doboz. Szilveszter estére azért hozzátok be. Ha ezek kész vannak, mindent megtettél, amit megtehetsz egy kinti cicának. A többi az ő életrevalóságán múlik.
okt. 2. 20:53
 8/11 anonim ***** válasza:
27%
Ivartalanítás, természetesen. Véletlenül rányomtam a küldésre.
okt. 2. 20:55
 9/11 anonim ***** válasza:
42%
Én is javasolnék még most egy ivartalanítást, mielőtt bejön a hideg, mert 1-2 hónapon belül bizony már elkezd tüzelni, és 2 hónapra rá gazdagabbak lehettek még néhány macskával. Ha semmiképpen nem akarod beengedni (azért gondold meg, tényleg nagyon nagy eséllyel lesz baja sajnos kint), akkor én fűthető házikót vennék neki legalább.
okt. 3. 16:05
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Ivartalanítás a betegségek miatt a legfontosabb, kandúrnál is. 100%, hogy macska AIDS-es lesz vagy leukózisos ivartalanítás nélkül. Viszont varratszedésig mindenképp bent kell tartani. 5 cm vagy 10 cm hungarocellel minden oldalon, alul felül bélelt cicaház kéne neki, amit nem a földre teszel, hanem megemelsz a talajtól pl.téglákkal. Én nő létemre csináltam egy ilyet nyitható tetővel kis kerek bejárattal. Más kérdés, hogy a cica 90%-ban bent van a házban, főleg a hideg időszakban. A macskák a sivatagból származnak. Nagyon nem csípik a hideget. Az én cicám téli álmot alszik a radiátoron. Már most odakuporodik mellé, pedig jéghideg, próbálunk okt.15-ig nem elkezdeni fűteni.
okt. 4. 03:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!