3z%-os teljes tejhez teszek tojássárgát az jó "tápszer"?
Igen úgy van, hogy nem szabad nekik adni tejet amit mi is iszunk. De én azt is olvastam nyers tojassárgáját se kéne.
De minden cica más, ha kipróbálod és megy a hasa tőle akkor egyértelműen hagyd abba, és vegyél tápszert ami nekik való:)
Ha állatorvos mondta, akkor biztos okkal tette. Tudtommal az emlősöknél úgy működik, hogy amíg anyatejre van szükségük, addig termelődik a vékonybélfalban laktáz enzim, aztán ahogy elhagyják a tejet fokozatosan csökken, majd megszűnik a laktáz enzim termelődése és laktózérzékennyé válnak. A tehéntej fő oka, hogy nem illik macskának adni, az hogy a macska laktózérzékeny (ahogy amúgy az emberek kb. 60%-a is felnőttkorára), de ha valóban igazam van, akkor a pici kölyökmacskák még nem azok, hiszen ha a macskatejben is van laktóz, akkor a túlélésük múlik azon, hogy meg tudják-e emészteni (nem tudom, hogy a macskatejben mennyi laktóz van).
De ha nem vagy biztos én inkább másodvéleményt kérnék. Az a baj, hogy az orvos mond valamit, te meg egy szakmai javaslatnak egy anonim laikus oldalon próbálsz utánajárni. Tényleg ne vedd sértésnek, de én inkább másodvéleményt kérnék egy másik orvostól, ha valamiben ennyire nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!